Nemezis a KBIG - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 sty 2016, 12:42

robię sobie modyfikację zadłużenia do KBIG i wychodzą i złe kwoty zadłużenia dłużnika. O co chodzi?
wwww asa

Napisano: 22 sty 2016, 16:15

Nie wiem, ale mam to samo po aktualizacji programu do nowej wersji 4.02a. Po aktualizacji jest nowe okno eksportu od razu do 4 BIG-ów, ale źle ściąga modyfikowane zadłużenie, w grudniu jak ściągałam pierwszy raz zadłużenia to wszystkim dobrze pościągał, ale teraz np. nie widzi bieżącego okresu świadczeniowego.

Pozdrawiam
Zuzka

Napisano: 22 sty 2016, 16:21

musicie zrobić w tych przypadkach gdzie nie była wydana decyzja o zwrocie:
utworzenie należności dłużnika alimentacyjnego.

PS. nie pytaj mnie dlaczego takiej informacji nie ma ani na ich stronie ani nie ukazuje się przy robieniu aktualizacji. Ja nie rozumiem ich polityki.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 16:22

Aha. Dzięki za podpowiedź. :D
Zuzka

Napisano: 25 sty 2016, 11:47

Info-r postanowił zmienić sposób generowania plików do BIG, aktualnie zadłużenie pobierane jest już z utworzonych należności dłużnika wiec należałoby po każdej wypłacie dla każdego dłużnika tworzyć nowe zdarzenie. Podobno zdają sobie sprawę z tego,że rozwiązanie nie jest idealne (jeśli ktoś ma dużą bazę dłużników) i podobno będą nad tym pracować.
abc1

Napisano: 25 sty 2016, 11:48

to po co je robili?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2016, 12:00

Zrobili tak bo podobno system brał nie wiadomo skąd zadłużenie u dłużników np. z umorzonym długiem, dzięki nowemu rozwiązaniu problem znika ale pojawia się masa roboty w związku z aktualizowaniem długu gdyż system teraz wykaże to co wyliczymy zdarzeniami....
abc1

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x