nie kumam sygnity
Re: nie kumam sygnity
na początku tez myslałam o tym zeby przyznać od 11-02 ale potem zobaczyłam ze złozyla wniosek na komisję dopiero 21-02 i teraz mam wątpliwosci, przyznanie od marca odpada
Zależy kiedy powstała niepełnosprawność, zazwyczaj jest to wcześniej niż data złożenia wniosku na komisję, dlatego możesz przyznać od 11.02, chociaż gdyby wyrejestrowałaby się 01.02 to mogłabyś od tej daty też przyznać.kalia88 pisze:na początku tez myslałam o tym zeby przyznać od 11-02 ale potem zobaczyłam ze złozyla wniosek na komisję dopiero 21-02 i teraz mam wątpliwosci, przyznanie od marca odpada
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak, zgodnie z art. 11a ust. 4hmm pisze:dodatek z tytułu samotnego uzależniony od niepełnosprawności??
art. 11a ust. 4 W przypadku dziecka legitymującego się orzeczeniem o niepełnosprawności lub orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności kwotę dodatku zwiększa się o 80,00 zł na dziecko, nie więcej jednak niż o 160,00 zł na wszystkie dzieci.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
to przyznaj jej od daty wyrejestrowania się z PUP. Pisałam nawet do Ministerstwa w tej sprawie
a nie ma znaczenia to, ze PUP ją sam wyrejestrował bo nie zglosila się w wyznaczonym terminie ?
Oprócz nie kumam sygnity - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Zasiłek dla opiekuna - pytania dla pracowników
rozszyfruj skrót CAS
potrącanie NPŚ
Skład rodziny przy zasiłku rodzinnym
sprawozdanie
Proszę Elmer możesz spojrzec WAŻNE
czy ktoś wie?
zasiłek pielęnacyjny na dziecko w DPS
jak to było ....
pomocy decyzja podstawa na 200 zł
cas pomocy