nienależnie pobrane

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
avidrock

nienależnie pobrane

Post autor: avidrock »

Jak sformułować uzasadnienie w przypadku nienależnie pobranych świadczeń. Zaznaczę że wina jest po stronie urzędnika. Źle wyliczono dochód. Jak Dobrze napisać żeby Pani za dużo się nie kłóciła:) Proszę o pomoc.
ja-123

Re: nienależnie pobrane

Post autor: ja-123 »

avidrock pisze:Jak sformułować uzasadnienie w przypadku nienależnie pobranych świadczeń. Zaznaczę że wina jest po stronie urzędnika. Źle wyliczono dochód. Jak Dobrze napisać żeby Pani za dużo się nie kłóciła:) Proszę o pomoc.
Mam podobny przypadek. Wyliczyłam dochód z 2014 r. gdzie była utrata (zmiana pracy). Ale Pani we wniosku zaznaczyła, że nie było utraty, nie było uzyskania. Od koleżanki dowiedziałam się, że mąż owej Pani w 2015 r. zmienił pracę i pracuje tam do dziś. Co w takiej sytuacji zrobić? Bo z nowego dochodu wyjdzie, że mają przekroczenie. A decyzja już wydana na dwoje dzieci, bo z dochodu za 2014 r. wychodziło, że się mieszczą w 800 zł.
&&&

Post autor: &&& »

avidrock pisze:Jak sformułować uzasadnienie w przypadku nienależnie pobranych świadczeń. Zaznaczę że wina jest po stronie urzędnika. Źle wyliczono dochód. Jak Dobrze napisać żeby Pani za dużo się nie kłóciła:) Proszę o pomoc.
Decyzja do SKO do unieważnienia.
kz1

Post autor: kz1 »

jesli z winy pracownika, zle wyliczone to kto oddaje? pomozcie?
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: sweet.lemon »

a uchylacie i orzekacie o zwrocie w jednej decyzji czy w dwóch osobnych??
ODPOWIEDZ