nienależnie pobrane

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
ala2
Stażysta
Zajmuję się: PS/Św/FA
Kontakt:

nienależnie pobrane

Post autor: ala2 »

Witam. Pani mieszka w innej gminie, przekazaliśmy wniosek do dalszej realizacji.
Po 4 miesiącach wyszło, że nie wstrzymaliśmy wypłat i pieniążki były wypłacane. Pani zorientowała się, że idą podwójne wypłaty, co powinniśmy zrobić?
zuza08
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
Kontakt:

Re: nienależnie pobrane

Post autor: zuza08 »

Podbijam temat. Mam to samo co dalej, ktoś podpowie?
agawa
Referent
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
Kontakt:

Post autor: agawa »

Niech Pani dobrowolnie zwróci, jeśli nie to: decyzja o nienależnie pobranym art. 25 ust. 2 pkt. 6
zuza08
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: zuza08 »

agawa pisze: 23 paź 2020, 14:22 Niech Pani dobrowolnie zwróci, jeśli nie to: decyzja o nienależnie pobranym art. 25 ust. 2 pkt. 6
Dziękuję za odpowiedź, też tak myślałam ale moje koleżanki twierdzą, że to moja wina więc nie można wydać decyzji o nienależnie pobranych. I nie wiem co dalej, bo jeśli nawet można by było wydać decyzję o nienależnie to chyba już nie ja bo organem właściwym tego klienta jest już inna gmina więc nie wiem jak to ugryźć.
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Też tak mam, jakaś podpowiedź?
Moim zdaniem my nie możemy wydać decyzji bo nawet nie mamy oryginalnych dokumentów
ODPOWIEDZ