nienależnie pobrane - potrącenie z bieżących
nienależnie pobrane - potrącenie z bieżących
Czy nienależnie pobrany dodatek do zasiłku rodzinnego w 2013r. można potrącić z bieżąco wypłacanego zasiłku rodzinnego w 2014r.? Księgowość twierdzi, że nie.
Re: nienależnie pobrane - potrącenie z bieżących
najlepiej poczytać ustawę i nie pytać księgowej
W ustawie jest zapis, wiem, ale już zgłupiałam. Od niedawna pracuję i stąd ten dylemat
gdy osoba nie wpłaci w wyznaczonym terminie, powiadamiasz ją o potrąceniach z wypłat, art 30 ust. 6 mówi wyraźnie, że masz nawet obowiązek to zrobić
Bo myślałam, że mogę w decyzji żądającej zwrotu w drugim punkcie wpisać o potrąceniu z bieżących. Powiadamiam ją zwykłym pismem, tak? Możesz podać wzór?
a ta księgowa to na jakiej podstawie twierdzi, że nie można robić potrąceń z bieżących wypłat NPŚ z lat ubiegłych
może jest jakiś przepis na to?
może jest jakiś przepis na to?
moja księgowa argumentuje to zapisami Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 16 stycznia 2014 r. w sprawie sprawozdawczości budżetowej (Dz.U. z 2014r. poz. 119)
mam ten sam problem, musze potracic nienaleznie pobrane swiadczenia, ja juz wyslalam wszczecie postepowania w sprawie zmiany decyzji żądającej zwrotu.. ale mam teraz problem jak napisac decyzję, żeby było dobrze, czy potrącić jej w ratach...?
Oprócz nienależnie pobrane - potrącenie z bieżących - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
nowelizacja sygnity
czy może ktos ma
zacmienie
odcisk kciuka - pomocy!!!!
decyzje 200 zł a budżet
ŚP na wuja
pomocy - kolejna umowa - co robić!!
aktualizacja wywiadu od SZO
pomocy - kolejna umowa - co robić!!
nien. pobr. czy uchyl.
CZY WYSTĘPUJECIE
Elmer pomocy zaśw. lekarskie