Nieobecność uczestnika
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nieobecność uczestnika
Witam, mam pytanie co w przypadku gdy jeden uczestnik zrezygnował z uczestnictwa w Warsztacie Terapii Zajęciowej np. 5 stycznia 2022 r.a w jego miejsce 25 stycznia 2022 r przyszedł by kolejny to czy należy przypisac do zwrotu środki PFRON za te dni od 6 stycznia do 24 stycznia ?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Nieobecność uczestnika
my żądaliśmy zwrotu w sytuacji, gdy w WTZ nie było uczestnika (zrezygnował/zmarł), oczywiście Warsztat stawiał opory ale jednak zwrócili, później wpisaliśmy zmiany do umowy, w których jasno jest napisane, w jakich sytuacjach mają kasę zwracać
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
a kiedy każecie zwracać co miesiąc, czy dopiero na koniec kwartału lub dopiero w rozliczeniu rocznym?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
"(...)Jednostka zobowiązana jest dokonać zwrotu środków w terminie 10 dni kalendarzowych po upływie miesiąca kończącego kwartał, w którym nieobecność uczestnika Warsztatu miała miejsce."
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dofinansowanie ze środków PFRON
- Kontakt:
Można prosić wzór tej umowy?Tomasz1981 pisze: 28 sty 2022, 9:11 my żądaliśmy zwrotu w sytuacji, gdy w WTZ nie było uczestnika (zrezygnował/zmarł), oczywiście Warsztat stawiał opory ale jednak zwrócili, później wpisaliśmy zmiany do umowy, w których jasno jest napisane, w jakich sytuacjach mają kasę zwracać
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
centrum pisze: 09 mar 2022, 15:45Można prosić wzór tej umowy?Tomasz1981 pisze: 28 sty 2022, 9:11 my żądaliśmy zwrotu w sytuacji, gdy w WTZ nie było uczestnika (zrezygnował/zmarł), oczywiście Warsztat stawiał opory ale jednak zwrócili, później wpisaliśmy zmiany do umowy, w których jasno jest napisane, w jakich sytuacjach mają kasę zwracać
odezwij się na grupie na FB
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dofinansowanie ze środków PFRON
- Kontakt:
Proszę na maila [email protected]Tomasz1981 pisze: 10 mar 2022, 15:45centrum pisze: 09 mar 2022, 15:45Można prosić wzór tej umowy?Tomasz1981 pisze: 28 sty 2022, 9:11 my żądaliśmy zwrotu w sytuacji, gdy w WTZ nie było uczestnika (zrezygnował/zmarł), oczywiście Warsztat stawiał opory ale jednak zwrócili, później wpisaliśmy zmiany do umowy, w których jasno jest napisane, w jakich sytuacjach mają kasę zwracać
odezwij się na grupie na FB
-
- Praktykant
- Zajmuję się: WTZ/Przemoc/PFRON/Sprawozdania
- Kontakt:
Witam, odświeżam post...
Czy mogłabym prosić o przesłanie na maila wzoru takiej umowy ze wzmianką w jakich przypadkach WTZ zwraca środki za nieobecność uczestnika i w jakim terminie?
Bardzo proszę... mój mail: [email protected]
Czy mogłabym prosić o przesłanie na maila wzoru takiej umowy ze wzmianką w jakich przypadkach WTZ zwraca środki za nieobecność uczestnika i w jakim terminie?
Bardzo proszę... mój mail: [email protected]
-
- Stażysta
- Zajmuję się: rozpatrywanie wniosków ze środków PFRON.
- Kontakt:
witam
mam prośbę do osób które zajmują się wtz. Mam problem z nieobecnościami i nieobsadzonymi miejscami w wtz. Wtz ma 35 miejsc, od wielu miesięcy nie ma pełnej listy osób (brak 3 osób) pozostałe osoby chodzą bardzo nieregularnie. Czy powinnam żądać zwrotu całej kwoty dofinansowania miesięcznego na uczestnika za nieobsadzone miejsca czy tylko koszty zmienne np koszty związane z działalności merytoryczną. Ponadto czy protrącać za osoby które nie chodzą na zajęcia np z powodu choroby (brak zwolnienia lekarskiego).
Dzięki bardzo
mam prośbę do osób które zajmują się wtz. Mam problem z nieobecnościami i nieobsadzonymi miejscami w wtz. Wtz ma 35 miejsc, od wielu miesięcy nie ma pełnej listy osób (brak 3 osób) pozostałe osoby chodzą bardzo nieregularnie. Czy powinnam żądać zwrotu całej kwoty dofinansowania miesięcznego na uczestnika za nieobsadzone miejsca czy tylko koszty zmienne np koszty związane z działalności merytoryczną. Ponadto czy protrącać za osoby które nie chodzą na zajęcia np z powodu choroby (brak zwolnienia lekarskiego).
Dzięki bardzo
Oprócz Nieobecność uczestnika - Warsztaty Terapii Zajęciowej przeczytaj również:
Kontrola finansowa WTZ
aneksy umów
zwiększenie liczby uczestników WTZ
algorytm
młodzież w sprawozdaniu sp-p
staż zawodowy uczestnika wtz
Zatrudnienie a liczba uczestników
zatrudnie w wtz
Liczba uczestników WTZ - średnia z końca miesiąca
uczestnik wtz
Informacja dotycząca Warsztatu Terapii Zajęciowej
kontrol WTZ