Niesamowity klip
Re: Niesamowity klip
Smutne jest to że dziś sztuką jest wszystko. Nawet takie szity. No bo w końcu autor miał coś na myśli prawda?
Przypomniał mi sie film "Nietykalni" i obraz z czerwonymi smarkami (kleks) który sprzedał się za kilkaset tysięcy. Takie coś nawet małpa by namalowała.
Przypomniał mi sie film "Nietykalni" i obraz z czerwonymi smarkami (kleks) który sprzedał się za kilkaset tysięcy. Takie coś nawet małpa by namalowała.
Brawo Emilka, tak znajomość sztuki wysokiej powinna być obligatoryjna. Zatem spodziewam się, że mogę ci na żywo zadać kilka prostych pytań? Taki krótki test: pytanie - odpowiedź, bez czasu na google. Może być Chopin, Wieniawski, Szymanowska, Górecki, Gomółka, Lipiński, Paderewski. Do wyboru trzech. Zobaczymy czy tylko się przechwalsz, czy faktycznie masz tę elementarną wiedzę o sztuce wysokiej. Bo wiesz, zwykłe maziaje mogą być sztuką pod warunkiem, że autor wcześniej udowodnił swój artyzm innymi dziełami. Natomiast jeśli ktoś pokazuje jedynie maziaje i nic innego nie jest w stanie zaprezentować to chyba raczej nie jest artystą. Tak samo z muzyką. Jeśli ktoś tworzy dzieła wybitne to z całą pewnością nadal można nazywać go artystą, gdy stworzy coś supernowoczesnego. Jednak jeśli autor nie ma żadnego wybitnego dzieła na swoim koncie i towrzy samą szmirę to trudno jest uznać go za artystę.
Ale od czegoś trzeba zacząć. Nie ma czegoś takiego jak sztuka uniwersalna. Nawet wielcy, znani artyści mieli krytyków i przeciwników. Górą byli ci którzy potrafili się obronić.
Do mnie ten klip nie przemawia. Nudny, tani, śmieszny wokal. Artysta miał nadzieję że jak coś będzie dziwne to powinno zostać zauważone. Nie ważne jak sie o tym mówi. Ważne się sie mówi. Ludzie będą ciekawi.
W sztuce coraz częściej pojawia się skandal i turpizm. Artyści stawiają na kontrowersję. Próbują grać na emocjach i uczuciach odbiorców. Skandal jest fotogeniczny. Przyciąga uwagę, szokuje. Genitalia na krzyżu są oglądane chętniej niż dzieła klasyków stawiających na rozmach, piękno, historię, grę świateł i cieni, przyrodę czy nawet kobietę. No chyba że ta kobieta to zakonnica z odsłoniętymi piersiami wbijająca sobie krzyż w...
Do mnie ten klip nie przemawia. Nudny, tani, śmieszny wokal. Artysta miał nadzieję że jak coś będzie dziwne to powinno zostać zauważone. Nie ważne jak sie o tym mówi. Ważne się sie mówi. Ludzie będą ciekawi.
W sztuce coraz częściej pojawia się skandal i turpizm. Artyści stawiają na kontrowersję. Próbują grać na emocjach i uczuciach odbiorców. Skandal jest fotogeniczny. Przyciąga uwagę, szokuje. Genitalia na krzyżu są oglądane chętniej niż dzieła klasyków stawiających na rozmach, piękno, historię, grę świateł i cieni, przyrodę czy nawet kobietę. No chyba że ta kobieta to zakonnica z odsłoniętymi piersiami wbijająca sobie krzyż w...
Panie Szymku podejmuję się testu, wybieram 3 czyli: Chopin, Paderewski i Górecki- wszystko o nich.
Warunek mój jest taki . Nigdy nikomu niczego nie udowadniałam na klaśnięcie i nie będę tego robić... Nie bawimy się w uczniaków i popisy.Pan chowa wydrukowane kartki i rozmawiamy w 4 oczy na Skype. Pytanie moje, pytanie pana itd. Proszę podać kontakt, czas i termin rozmowy.I najważniejsze o co gramy? czyli co jest stawką?
Warunek mój jest taki . Nigdy nikomu niczego nie udowadniałam na klaśnięcie i nie będę tego robić... Nie bawimy się w uczniaków i popisy.Pan chowa wydrukowane kartki i rozmawiamy w 4 oczy na Skype. Pytanie moje, pytanie pana itd. Proszę podać kontakt, czas i termin rozmowy.I najważniejsze o co gramy? czyli co jest stawką?
aha i proszę uściślić swoją wypowiedź ponieważ mnie zaciekawiła- Co w/g pana znaczy określenie "dzieła wybitne"? i co pan ma myśli pisząc " tworzy coś supernowoczesnego".szymek pisze: Jeśli ktoś tworzy dzieła wybitne to z całą pewnością nadal można nazywać go artystą, gdy stworzy coś supernowoczesnego.
Obstawiam dwa nazwiska, które mi świetnie pasują, Blechacz i Blecharz- rozumiem, że widzi pan dużą różnicę.Proszę o rozwinięcie...pan mnie zaintrygował, czekam zatem...
No, zuch diewoczka. Widać, że szkolona przez naszych w Moskwie. Ale czy ta prowokacja nie jest aby zbyt grubymi rublami szyta?
Miałem nadzieje, że nie będzie w tym wątku nic o polityce… chciałem się dowiedzieć, jakie wrażenie robi ten klip na innych osobach, chciałem się też dowiedzieć, czy wykorzystana w tym klipie „koszulka ikony” z ruchomymi elementami w tle, jest stylizacją podobnych ikon z ruchomymi koszulkami, tworzonych wieki temu?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A jakie emocje wzbudza w Was taki artyzm? Jugosłowiańska artystka intermedialna. Aktywność performance, w którym ciało samej artystki jest podstawowym medium i jednocześnie częstym tematem.Polecam dokument: Marina Abramović: artystka obecna do obejżenia poniżej:
https://zalukaj.tv/zalukaj-film/19870/ma ... 2012_.html
https://zalukaj.tv/zalukaj-film/19870/ma ... 2012_.html
[
Jesteście niesamowicie introwertyczni.
Trudno nie zadać pytania co ma wspólnego sztuka socrealizmu w Polsce ze sztuką współczesną i tu w przedmiotowej sprawie klip j/w.Dzisiaj Partia nie wyznacza już artystom kanonów szeroko pojętego piękna. Mamy demokrację, mamy wolność słowa...mamy swobodę myślenia a zatem swobodę wyrażania myśli, uczuć i wrażliwości..i o to chodziło Andrzejowi -autorowi postu " Niesamowity klip" .wander pisze: Tak już był ze "sztuką socrealizmu", że każdy wazeliniarski utwór i tyłolizusostwo wynoszne był na piedestał sztuki. Kto dzisiaj uważa to za sztukę? Miernoty hołubiono a prawdziwych artystów gnębiono.
Jesteście niesamowicie introwertyczni.
Ja to się na sztuce nie znam. Wolę diskopolo.
Socrealizm był sztuką, wcale nie gorszą i mniej wartościową niż dzisiejsze styropianowe kolorowe banialuki. Co jest brzydkiego w Pałacu Kultury i Nauki? Co jest ładniejszego w kartonowych wieżowcach stawianych wokół, żeby za wszelką cenę go zasłonić? Tak monumentalnie wyglądał jak wygoniono kupców spod świątyni i został sam pałac i Plac. jak długo trzeba było iść żeby stanąć u podnóża olbrzyma krzyczącego na całe województwo i kraj - Nigdy nas nie zapomnicie!!! Widoczny z 30 kilometrów, monumentalny, szary.
Socrealizm był sztuką, wcale nie gorszą i mniej wartościową niż dzisiejsze styropianowe kolorowe banialuki. Co jest brzydkiego w Pałacu Kultury i Nauki? Co jest ładniejszego w kartonowych wieżowcach stawianych wokół, żeby za wszelką cenę go zasłonić? Tak monumentalnie wyglądał jak wygoniono kupców spod świątyni i został sam pałac i Plac. jak długo trzeba było iść żeby stanąć u podnóża olbrzyma krzyczącego na całe województwo i kraj - Nigdy nas nie zapomnicie!!! Widoczny z 30 kilometrów, monumentalny, szary.
Oprócz Niesamowity klip - HYdE PaRK przeczytaj również:
Ewa kłamczucha
Kraśko manipulant
greckie nieroby
Powrót buty
Co na to Pitera?
Śląsk 2.0
Szkoła "óczy"? Czego?
Mowa miłości PO
Wirtualna kawiarenka OPS.pl
Dlaczego on jeszcze nie gnije w więzieniu?!
Zdążyli:)
do tego dąży Ares z kolegami/koleżankami
Bez komentarza
Dowody na morderstwo?
cenzura na forum
Kopacz i opieka społeczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!