niski dochód ale brak dysfunkcji - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 wrz 2015, 12:26

Rodzina czteroosobowa, mąż pracuje, żona na wychowawczym, dwoje dzieci. Kryterium dochodowe spełnione i nic poza tym, żadnych przesłanek. Czy w takich sytuacjach przyznajecie stypendium?
beti123

Napisano: 09 wrz 2015, 12:32

Ja myśle, że tak ponieważ mieści się w kryterium dochodowym a to jest jedną z głównych rzeczy do złożenia wniosku i jego pozytywnego rozpatrzenia bo jeśli się mieści w kryterium to samo za siebie mówi ze rodzina ma niskie dochody
masha styp

Napisano: 09 wrz 2015, 12:52

Wiem, że to jedna z głównych przesłanek. w ustawie jest mowa o spełnieniu kryterium i chociaż jednej dysfunkcji tj. bezrobocie, długotrwała choroba, niepełnosprawność itd.
beti123

Napisano: 09 wrz 2015, 13:32

dokładnie
ten niski dochód musi z czegoś wynikać - czyli najczęściej z:bezrobocia, niepełnosprawności, wielodzietności itd.
fajnie to jest opisane w komentarzu do ustawy o systemie oświaty
u mnie co roku jakaś jedna - dwie osoby zdarzają się bez dodatkowej przesłanki(nawet naciąganej typu brak spełniania funkcji opiekuńczo- wychowawczych),ale nigdy nie odważyłam się odmówić z tego powodu
xyz@

Napisano: 09 wrz 2015, 13:40

Ja się skłaniam żeby dać odmowę i ukierunkować państwa na odwołanie do SKO i wtedy będzie wszystko jasne.
beti123

Napisano: 09 wrz 2015, 13:48

Na szkoleniu P. Ciszewski powiedział nam że wystarczy jak wnioskodawca napisze: Brak możliwości uzyskania dochodu w wystarczającej do utrzymania rodziny kwocie.
Hania30

Napisano: 09 wrz 2015, 14:22

ktoś by się musiał poświęcić i dać odmowę;)

ja miałam wczoraj panią, która powiedziała, że ona nie zarejestruje się w UP,bo oni od razu jej proponują pracę
xyz@

Napisano: 09 wrz 2015, 15:26

no właśnie, a po co jej praca jak tu dostanie za darmo
nina12

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x