nk z policji... - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 paź 2013, 17:22

otrzymałem formularz A z policji, w IV formularza wszędzie zaznaczone, że nie ma żadnej formy przemocy. w V wpis: wg oświadczenia strony przemoc nie występuje. policjant mi mówi, że podczas interwencji (kłótnia współmałżonków) funkcjonariusze podjęli jakieś czynności ( nie wiem jakie) i obligatoryjnie musieli wypełnić nk. po rozeznaniu w środowisku i rozmowie z zainteresowanymi, stwierdzam jak i policja, że przemocy nie było. mam wzywac ich na zespół? czy zakończyc - brak zasadności podejmowania działań.
~x

Napisano: 21 paź 2013, 19:41

a to dobre
~madzia

Napisano: 22 paź 2013, 0:28

Skoro policjanci byli na interwencji i sporządzili kartę \"A\" i przesłali ja na ZI to trzeba wszcząć procedurę, ażeby rozeznać sprawę bardziej szczegółowo.
Zatem trzeba zaprosić (nie wezwać!) zainteresowanych na GR i dopiero wówczas zadecydować o zasadności kontynuowania działań.
~Jerry

Napisano: 03 lis 2013, 23:03

a ja myślałam że tylko moi policjanci są tak błyskotliwi ;-)
~Agata

Napisano: 04 lis 2013, 0:08

moi też porażają..
a jak na zaproszenie nikt nie przyjdzie?
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 04 lis 2013, 14:06

to wystosować ponownie zaproszenie i wezwanie,a potem to już wizyta w środowisku
~.

Napisano: 06 lis 2013, 1:51

Do ~.
Wezwania to sobie możesz pisać... na Berdyczów. Stosowana w ramach procedury forma kontaktów ze stronami konfliktu w rodzinie to zaproszenia na posiedzenie GR, wizyty domowe tudzież odwiedziny posesyjne.
Wzywać mogą policja, prokurator, sąd oraz inne uprawnione organa, jeśli prowadzą stosowne postępowania.
Zaproszenie to forma grzecznościowa, zaś wezwanie obostrzone jest sankcjami karnymi (w razie niestawiennictwa).
~Jerry

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x