No to macie przej...... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 07 maja 2016, 13:29

"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2016, 15:50

zamiast rozliczać, niech wyślą do ośrodków swoich pracowników do pomocy, będzie szybciej, ja od stycznia czekam na odpowiedź w sprawie rodzicielskiego i kogo mam rozliczyć? żenada
iwcia66

Napisano: 07 maja 2016, 16:26

powiedzcie mi jak jest u Was? ile macie już decyzji wydanych, bo mnie się wydaje że u nas jest kiepsko mamy ok 800 wniosków, pracują dwie osoby. Decyzje wydajemy od końca kwietnia i to wcale nie mamy ich dużo, bo co tylko ruszymy to albo ktoś składa wniosek i to oczywiście z utratą i uzyskaniem dochodu albo wysyłka do ROPS i tak zleci cały dzień że dziennie mamy wydanych decyzji do policzenia na palcach jednej ręki. Niby mamy 3 miesiące a tu się okazuje że wszyscy już wypłacają. Jak jest u Was? może macie jakoś to lepiej zorganizowane a jeśli tak to jak? Może zrobić godziny na wydawanie decyzji i wtedy jedna osoba przyjmuje druga wydaje decyzje? U nas pierwsza wypłata pójdzie w połowie maja ale to będzie może z 50 decyzji. Poradźcie jak to zorganizować bo u nas przyjmowanie wniosków i jednoczesne wydawanie się nie sprawdza bo nie można zrobić decyzji do A do Z bo zawsze interesant się trafi.
Zielono mi

Napisano: 07 maja 2016, 18:48

u nas podobnie, dali 3 miesiace, nie było żadnych sygnalów z góry ze ma być jak najszybciej wypłacane a teraz wielkie ale
kasia22

Napisano: 09 maja 2016, 7:46

Zielono mi pisze: U nas pierwsza wypłata pójdzie w połowie maja ale to będzie może z 50 decyzji.
Coś mi sie widzi, że pójdzie więcej decyzji tylko jeszcze o tym nie wiecie. Dowiecie się wtedy gdy dowie się ministra Ela. Jeden telefon do kogo trzeba i bedziecie zasuwać 24/7 :lol:
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 09 maja 2016, 8:43

Cytując klasyka "a ja się nie dziwię się".
Swego czasu szwagierce pomagałem złożyć wniosek w Urzędzie m. st. Warszawa Śródmieście i Pani z okienka informowała wszystkich, że wypłaty będą czerwiec/lipiec najszybciej a wcześniej nikt nie dostanie.

Z powyższego jedyne co mi się na myśl nasunęło to to, że to pewnie przez różnicę polityczną władz Państwa a władz Warszawy ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 09 maja 2016, 8:52

Ministra Ela względem samorządów to sobie może :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 maja 2016, 10:13

Tom. pisze:Ministra Ela względem samorządów to sobie może :lol:
Może, może. O naciskach politycznych Ty nie słyszał?
Jak wojewoda zacznie wydzwaniac do wójta, to się w końcu włodarz ugnie i pracowników przyciśnie.
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 09 maja 2016, 10:15

U mnie w mieście PO to mogą naskoczyć z naciskami :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 maja 2016, 10:44

Prawo jest prawem.... ale jak będzie telefon z Warszawy ;) to wszyscy walą po nogawach ;)
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x