no to mamy jazdę... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 23 mar 2014, 11:39

Teraz robimy 200 do świad.piel. a z tego co powiedział premier od maja świadczenie piel. będzie wynosiło 1000 zł. więc praktycznie w kwietniu trzeba będzie robić nowe wszczęcia i nowe decyzje. Myślę, że tak będzie do końca roku, nudzić to my się nie będziemy
~ira

Napisano: 23 mar 2014, 12:07

ale rodzice chorych dzieci sie nie zgodzili na tysiaka :/

ale ciekawie będzie na pewno w tym roku
~ewalu

Napisano: 23 mar 2014, 15:13

\'sie nie zgodzili na tysiaka\'

No i co z tego wynika? Jak dla mnie nic, mogą sobie siedzieć w sejmie do bożego narodzenia nawet, a ustawa wejdzie tak czy inaczej. Ale media też się w końcu znudzą, więc w nieskończoność tego nie będą przeciągać. Najgorsze jest to, że ci \'terroryści\' wymusili rezygnację ze stopni niesamodzielności i dalej sabotują prace ministerstwa.
~Iks

Napisano: 23 mar 2014, 15:58

ta podwyżka nie zmieni ich sytuacji, ciągle będzie mało, z tego wynika, że nie tak bardzo tu chodzi o dzieci, dlaczego matki np. nie walczą o darmową rehabilitacja /jak jest konieczna/, o darmowe leki, o darmowe turnusy rehabilitacyjne - przecież to jest najważniejsze dla ich dzieci a nie świadczenie z którego nikt ich nie będzie rozliczał,
~Kati

Napisano: 23 mar 2014, 17:41

Współczuje rodzicom, które muszą z codziennymi trudnościami walczyć, mając dzieci niepełnosprawne, ale krew mnie za..lewa jak słyszę matkę , która mówi że poprosi wielkiego brata ze wschodu o pomoc dla swojego dziecka, to już przegięcie totalne
~iza

Napisano: 23 mar 2014, 17:54

a to już kwestia inteligencji - szantaż przedszkolaka
~Kati

Napisano: 23 mar 2014, 18:01

To od początku był szantaż.
~Iks

Napisano: 23 mar 2014, 18:19

Desperację rodziców rozumiem, tylko tak jak Tusk powiedział różnych grup społecznych, które nie są zadowolone ze swoich dochodów jest wiele. Nie jestem zwolennikiem Tuska ale moim zdaniem w stosunku do tych strajkujących, którzy w sposób chamski i agresywny odnosili się do premiera, to gościu i tak zachował nerwy na wodzy. A poseł Mularczyk, który zasłynął już obroną bezdomnych /bezdomny błagał aby poseł dał mu spokój/ nagle stałe się orędownikiem tych rodzin, tak jak bezdomnymi tak i tymi rodzinami dotychczas się nie interesował, no ale kampania rządzi się swoimi prawami
~iza

Napisano: 23 mar 2014, 19:09

Ich interesuje tylko kasa a nie \"gadżety\" wózki itp. A przecież to powinno być gratis łącznie z rehabilitacją. Ale nie tu chodzi wyłącznie o kasę...Poza tym skoro pracownicy energetyki płacą 20% za prad to dlaczego i państwo stać na to albo sekretarka w górnictwie ma przywileje to dla naszych podopiecznych też stosujmy ulgi a nie tylko kasa kasa kasa
~gOSIA

Napisano: 23 mar 2014, 19:13

powie tak u nas to juz nie wiem co ręce wsadzić a tu sie zaczyna jazda podwója i to cały rok
~x

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x