Teraz robimy 200 do świad.piel. a z tego co powiedział premier od maja świadczenie piel. będzie wynosiło 1000 zł. więc praktycznie w kwietniu trzeba będzie robić nowe wszczęcia i nowe decyzje. Myślę, że tak będzie do końca roku, nudzić to my się nie będziemy
No i co z tego wynika? Jak dla mnie nic, mogą sobie siedzieć w sejmie do bożego narodzenia nawet, a ustawa wejdzie tak czy inaczej. Ale media też się w końcu znudzą, więc w nieskończoność tego nie będą przeciągać. Najgorsze jest to, że ci \'terroryści\' wymusili rezygnację ze stopni niesamodzielności i dalej sabotują prace ministerstwa.
ta podwyżka nie zmieni ich sytuacji, ciągle będzie mało, z tego wynika, że nie tak bardzo tu chodzi o dzieci, dlaczego matki np. nie walczą o darmową rehabilitacja /jak jest konieczna/, o darmowe leki, o darmowe turnusy rehabilitacyjne - przecież to jest najważniejsze dla ich dzieci a nie świadczenie z którego nikt ich nie będzie rozliczał,
Współczuje rodzicom, które muszą z codziennymi trudnościami walczyć, mając dzieci niepełnosprawne, ale krew mnie za..lewa jak słyszę matkę , która mówi że poprosi wielkiego brata ze wschodu o pomoc dla swojego dziecka, to już przegięcie totalne
Desperację rodziców rozumiem, tylko tak jak Tusk powiedział różnych grup społecznych, które nie są zadowolone ze swoich dochodów jest wiele. Nie jestem zwolennikiem Tuska ale moim zdaniem w stosunku do tych strajkujących, którzy w sposób chamski i agresywny odnosili się do premiera, to gościu i tak zachował nerwy na wodzy. A poseł Mularczyk, który zasłynął już obroną bezdomnych /bezdomny błagał aby poseł dał mu spokój/ nagle stałe się orędownikiem tych rodzin, tak jak bezdomnymi tak i tymi rodzinami dotychczas się nie interesował, no ale kampania rządzi się swoimi prawami
Ich interesuje tylko kasa a nie \"gadżety\" wózki itp. A przecież to powinno być gratis łącznie z rehabilitacją. Ale nie tu chodzi wyłącznie o kasę...Poza tym skoro pracownicy energetyki płacą 20% za prad to dlaczego i państwo stać na to albo sekretarka w górnictwie ma przywileje to dla naszych podopiecznych też stosujmy ulgi a nie tylko kasa kasa kasa