no to mamy jazdę... - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 24 mar 2014, 10:11

tusk zachował zimną krew , mnie już dawno trafiłby tam sz.... g,

matki wypadły fatalnie, niegrzeczne, obrażające, bez kultury,

może ja tez pójdę spać w sejmie bo mam najniższą krajową od wielu, wielu lat, zapiepszam dzień w dzień i końca nie widać a w domu troje dzieci i co ?

nie stać mnie na ani na obrażazanie szefa, chce pracować,

może za chwile będą w sejmie koczować emeryci, renciści, nauczyciele, pielęgniarki, położne, lekarze, adwokaci a na końcu położy się pod sejmem mój szef bo tez kasę w porównaniu z innymi kierownikami to ma dość kiepską
~zoki

Napisano: 24 mar 2014, 10:51

Powinni wycofać się z gotówki, a wejść w usługi, zawodową opiekę i ulgi. Taniej by wyszło i zatrudnienie by rosło. Tej kasy zawsze będzie mało, a gdyby zamiast pieniędzy była faktyczna rzeczowa pomoc, to nawet jak więcej byłoby wydane, to byłoby to rozliczone co do grosza. Socjalistycznym błędem jest zmuszanie rodzica do bezrobocia. Wbrew pozorom z z rodzica pracującego i jego dziecka, którym państwo zajęło się należycie jest więcej korzyści finansowych niż z bezrobotnego rodzica opiekującego się dzieckiem. Tylko czy nasze państwo jest w stanie zająć się kimkolwiek należycie?
~west

Napisano: 24 mar 2014, 11:16

Moim zdaniem trzeba rodzicom dać więcej i urealnić składki. NIkt nie myśli, że ci rodzice osiągnąwszy wiek emetytalny będą mieć bardzo ale to bardzo niskie świadczenie .
Inną sprawą jest zapewnienie środków na możliwie intensywną rehabilitację dzieci i leczenie.
Nie zapomnijmy, że przynajmniej pewna grupa dzieci odpowiedznio prowadzona w przyszłości może być w miarę samodzielna i nie obciążać budżetu w takim stopniu jak w przypadku braku odpowiedniej opieki medycznej.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 24 mar 2014, 11:45

ania - przecież tą najniższą emeryturę dostaną na pewno nawet od tej kwoty składek co teraz, a pomyślałaś o innych co też będą mieć najniższą a muszą pracować,
,,west\'\' ma rację nie stwarzać tylko systemu zasiłkowego a zająć się pracą socjalną, obojętnie ile dostaną świadczenia to ciągle będzie za mało, zapewnić tym dzieciom opiekę medyczną, pielęgniarską czy rehabilitacyjną, leki za darmo a o to rodzice nie walczą a przecież to jest najważniejsze dla tych dzieci,
~Kati

Napisano: 24 mar 2014, 11:54

masz rację Kati. To o czym piszesz powinno byc dla rodzica niepełnosprawnego dziecka najważniejsze. Ja jednak widzę, ze matki te nawet przez moment nie pomyślały o takiej pomocy. Dla nich najważniejsza jest kasa. I obym się mylił ale jak uda im się zterroryzować rzad i otrzymają to czego chcą to śmiem twierdzić, ze za rok, za dwa bedziemy mieli powtórkę. Wszak już raz się udało.
~sipera

Napisano: 24 mar 2014, 12:03

Właśnie chodzi o to, że będziemy tak czy siak dopłacić do najniższej emerytury tych rodziców.
Poruszany był też temat całościowego systemu wsparcia , którego w dalszym cągu nie ma. Wypracowanie takiego systemu nie może trwać kilkadziesiąt godzin. Tusk obiecał rodzicom , że będą nad tym pracować w dalszej kolejności.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 24 mar 2014, 12:22

znowu napiszą ustawę na kolanie na szybko bo wybory itp. a niema ogólnego programu wsparcia dla dzieci niepełnosprawnych, pieniądze to nie wszystko a gdzie rehabilitacja itp....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 24 mar 2014, 12:27

rząd niech przedstawi wykres
ilu emerytów co pracowali całe życie ma

700zł emerytury
800zł
900zł
jak maja 1000zł to się cieszą i całe życie pracowali

ja wiem że państwo powinno pomóc tym matkom dzieci niepełnosprawnych

ale też innym niech podniosę renty i emerytury

a ilu z nas codziennie zapieprza za najniższe wynagrodzenie a trzeba koszty dojazdu ponieść jakoś sie ubrać do tej pracy
~ula

Napisano: 24 mar 2014, 13:03

\'będą mieć bardzo ale to bardzo niskie świadczenie\'

Ty no weź, my wszyscy obecnie pracujący za kwoty poniżej średniej krajowej za 30 lat będziemy mieli emerytury socjalne - ktoś tak w tv wyliczał, nie pamiętam czy Hausner czy Rosatti.
~Iks

Napisano: 24 mar 2014, 13:04

Jakim cudem tak chore dzieci moga tyle czasu przebywac na protescie z rodzicami??? Gdzie sumienie i litośc maja ci rodzice każąc im siedzic tyle godzin w wóżkach w niewygodnych pozyciach zameczając je???
~***

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x