Nowa wersja forum OPS.pl - O serwisie OPS.pl

Strona 5 z 10    [ Posty: 96 ]

Napisano: 18 lut 2016, 15:26

Keats pisze:Dziękuję za uwagi, jednak proszę o konkretne sugestie co poprawić. Już wiem że jest za dużo białego. Postaramy się temu jakoś zaradzić. Jeszcze jakieś pomysły?
Nie mój cyrk, nie moje małpy, ale w nowej wersji forum, jeśli faktycznie ten artystycznie udoskonalony dziwoląg miałby z jakichś ważnych powodów zostać, zlikwiduj możliwość wysyłania wiadomości PW do Ciebie, ponieważ Panie Administratorze nie odpowiadasz na zadawane pytania.

Pozdrawiam
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 18 lut 2016, 15:35

niestety jak dla mnie coraz gorzej, wszystko rozjechane, coraz mniej widocznych treści, każdy post zajmuje dużo miejsca na str. Najlepiej wródźcie 2 wersje do tyłu!!!
tota

Napisano: 18 lut 2016, 15:45

Witam,
i baaaaardzo prosze o tło jeszcze nieco ciemniejsze, czcionka nieco większa i bardziej kontrastowa. Teraz jest taki jasny blekit, ale aktualny wtgląd jest wg mnie zbyt mdły ;)
Pozdrawiam.
Wojtek.

Napisano: 18 lut 2016, 15:56

Faktycznie, wersja wcześniejsza od poprzedniej była chyba najmniej problemowa - może by tak powrócić do niej ? ;)
A jest taka możliwość, aby fukcjonowały np. dwie (wczesniejsza od poprzedniej i poprawiona wg. naszych sugestii aktualna) do wyboru - tak jak wersja polska i angielska na stronach www ?
Pozdr.
Gość

Napisano: 18 lut 2016, 17:52

Jak dla mnie, to ta wersja wygląda o niebo lepiej. Może trochę przejaskrawiona, ale przynajmniej nie trąci myszką. Nie zapominajmy też, że nie liczy się wygląd a jakość treści a drugiej takiej nie ma w internecie.
Karolina33

Napisano: 19 lut 2016, 0:10

fakt nie ma i ze świecą szukać czytając pytania i odpowiedź - nie znajdziesz ale i niczego się nie dowiesz
odpowiedź

Napisano: 19 lut 2016, 0:12

ale już znalazłem - reklamę zlewozmywaka i to jest to czego socjalnym potrzeba najbardziej :lol:
odpowiedź

Napisano: 19 lut 2016, 0:30

odpowiedź pisze:ale już znalazłem - reklamę zlewozmywaka i to jest to czego socjalnym potrzeba najbardziej :lol:
Jeśli macie problem z reklamami itp. a to nie tylko tu bo są wszędzie indziej to zainstalujcie dodatki do przeglądarki np Firefox'a:
1. AdBlock
2. Ghostery

Problem reklam w internecie prawie w 100% rozwiązany :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 19 lut 2016, 9:26

jak komuś przeszkadza obecny styl forum, może sobie zmienić w panelu zarządzania kontem, zakładka "ustawienia witryny", styl witryny na klasyczny, bardziej przypomina stare forum, choć nadal sporo białego koloru, ale nie ma tak dużych odstępów między postami
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 19 lut 2016, 10:20

Bardzo dziękujemy za wszystkie opinie. Co prawda wszystkich zrealizować nie możemy ale część z nich już wprowadzamy.
Pragnę wszystkich poinformować, że nie ma możliwości powrotu do wcześniejszej wersji forum. Idziemy z duchem czasu, a tamto forum było mocno przestarzałe, nie tylko z wyglądu ale również od strony technicznej.

Ponadto chcemy aby forum wyglądem nawiązywało do strony głównej ops.pl, którą również niedługo będziemy zmieniać.

Oto lista poprawek które już wdrożyliśmy:

Uprościliśmy informacje o użytkowniku w polu z awatarem

Zmniejszyliśmy wysokość pojedynczego posta w widoku dyskusji

Zmniejszyliśmy odległość pomiędzy postami

Zwiększyliśmy kontrast ramki pojedynczego posta

Dodaliśmy przycisk „odpowiedź” i „nowy temat” na górze listy wątków

Zwiększyliśmy kontrast głównego bloku forum poprzez dodanie ciemniejszego tła całej strony

Zmieniliśmy wygląd niektórych ikon

Zmieniliśmy styl niektórych czcionek (m.in. pogrubienie tematów wątków w widoku forum)

Wprowadziliśmy drobne poprawki poprawiające stabilność i szybkość działania forum w starszych przeglądarkach

Ponadto chciałbym poinformować wszystkich użytkowników forum, że reklamy widoczne są tylko dla osób które nie są zalogowane. Dla zarejestrowanych użytkowników, żadne reklamy się nie wyświetlają.
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 21 lis 2013, 16:09
Zajmuję się:

Strona 5 z 10    [ Posty: 96 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x