Ja tez im nie wierzę, ale tez wątpię, zeby bez sprawdzenia starym beneficjentom wyrównali.Gość7 pisze:Nie, nie obawiam się skalowania, ale jak pisałam, nowe przepisy dla nowych opiekunów, jakoś nie wierzę rządzącym...
A co jeśli ZUS dostanie ''wytyczne'' uzdrowienia podopiecznych? Przecież tam cuda dzieją się, ludzi nie zdolnych do samodzielnej egzystencji, po wylewach i udarach do pracy się wysyła!
A co chcecie ją zdyskredytować i założyć knebel bo prawdę piszeGość E pisze:Zgaga, czy jak ci tam, zmieniasz nicki jak rękawiczki. Marsia, nie masz nic lepszego do roboty? Całe dnie przy komputerze, jak nie tu na forum, to na WO. Kiedy Ty masz czas na opiekę, sprzątanie, gotowanie, pranie itd.taka jest rola opiekuna osoby dorosłej, a nie ciągle siedzenie na forach.
Zabrakło rzeczowych argumentów, ze tak się martwisz o moją robotę i opiekę?Gość E pisze:Zgaga, czy jak ci tam, zmieniasz nicki jak rękawiczki. Marsia, nie masz nic lepszego do roboty? Całe dnie przy komputerze, jak nie tu na forum, to na WO. Kiedy Ty masz czas na opiekę, sprzątanie, gotowanie, pranie itd.taka jest rola opiekuna osoby dorosłej, a nie ciągle siedzenie na forach.
Na tym etapie, pracownicy ops mogą mieć jakies zasłyszane informacje z przecieków, niczym nie potwierdzone, a na rzeczową odpowiedz to za mało.Gość E pisze:Marsia, zgaga, o czym z Tobą dyskutować, jak Ty w kółko to samo klepiesz na wszystkich forach. Ludzie oczekuj na tym forum na rzeczową odpowiedz, pracowników MOPS, a nie odpowiedz opiekuna osoby dorosłej.
A to ktos tu tak napisał, ze dziecko autystyczne nie wymaga żadnej opieki? Jak wiadomo dzieci sa w różnym stopniu autystyczne, ja przytoczyłam ścisle określony przypadek, a jak widomo sa dzieci w gorszym stanie choroby jak ten mój przypadek, ale są i w lżejszych. I w tym ściśle przedstawionym przypadku, gdzie dziecko jest w miarę samodzielne dokonałam porównania odnosnie opieki pomiędzy takim dzieckiem a dzieckiem z ciężką niepelnosprawnoscia, które nie jest w stanie w ogóle samodzielnie funkcjonowac.ops 0 pisze:jak można pisac,że dziecko autystyczne nie wymaga opieki lub z cukrzycą jestescie chorzy umysłowo?to wami trzeba się opiekowac wasze kompetencje są żałosne.