Nowe wnioski a podpis Prezydenta
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/ŚW
- Kontakt:
Nowe wnioski a podpis Prezydenta
Dzwoniłam dziś do Kancelarii Prezydenta, czy coś wiadomo kiedy Pan Prezydent podpisze zmiany do ustaw o 500+ i świadczeniach rodzinnych. Uprzejma pani poinformowała, że ma termin do 7 sierpnia. I załóżmy że tak podpisze.....drukarnie dopiero wtedy zaczną drukować wnioski, my je dostaniemy około połowy sierpnia jak dobrze pójdzie. Co będziemy wydawać klientom, którzy przyjdą od 1 sierpnia?
Może warto żeby więcej ośrodków dzwoniło do Kancelarii Prezydenta, może wtedy uświadomią sobie że sprawa jest bardzo pilna.
Może warto żeby więcej ośrodków dzwoniło do Kancelarii Prezydenta, może wtedy uświadomią sobie że sprawa jest bardzo pilna.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, Stypendia, Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
Re: Nowe wnioski a podpis Prezydenta
Jestem za. Też zadzwonimy.
Do nas ludzie dzwonią, przychodzą i pytają kiedy będą wydawane wnioski na nowy okres. Najchętniej już by pobierali.
Do nas ludzie dzwonią, przychodzą i pytają kiedy będą wydawane wnioski na nowy okres. Najchętniej już by pobierali.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Chyba moi drodzy krótko pracujecie na świadczeniach 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: sw
- Kontakt:
Qcyk pisze:Dzwoniłam dziś do Kancelarii Prezydenta, czy coś wiadomo kiedy Pan Prezydent podpisze zmiany do ustaw o 500+ i świadczeniach rodzinnych. Uprzejma pani poinformowała, że ma termin do 7 sierpnia. I załóżmy że tak podpisze.....drukarnie dopiero wtedy zaczną drukować wnioski, my je dostaniemy około połowy sierpnia jak dobrze pójdzie. Co będziemy wydawać klientom, którzy przyjdą od 1 sierpnia?
Wysoko uderzacie

Ja cierpliwie czekam, pewnych rzeczy nie przeskoczymy
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Kwestie ustroju państwa się ważą, a Wy mu ustawą o systemach wsparcia rodziny głowę zawracacie 

Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Ja już zamówiłem część wniosków, nawet jak nie podpisał, trzeba czekać dwa tygodnie na drukarnie a ludzie już chcą te wnioski.
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
Ja też dzwoniłam. Otrzymałam podobną odpowiedź. Prezydent ma czas do 7 sierpnia. Więc mówię do kobiety ok, rozumiem ale z całym szacunkiem my jeszcze chcemy iść na urlop przed tym nawałem pracy..., i nie dokończyłam bo Pani do mnie " to chyba jakiś żart, żeby w okresie wzmożonej aktywności petentów ..." i tu ja się rozłączyłam
czułam, ze jak tego nie zrobię to wybuchnę 

..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
wzmożona aktywność to będzie na zasadzie: "A czemu nie macie wniosków? Mówił/a Pan/i że będą" i oczywiście jednych można odesłać na zasadzie "proszę składać elektronicznie" a inni będą "ale ja mam horom curke" (pisownia zamierzona)
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
A mam pytanie czy ktoś się bawił tymi pdf i zmieniał czcionkę żeby wniosek nie był na 9 stron tylko na 8? Bo na stary okres sam sobie będę drukował a nie mam możliwości edycji pdf
...

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
co wy się tak stresujecie
nie będzie podpisu Andrew, nie będzie wniosków a klient niech czeka i tyle 

Oprócz Nowe wnioski a podpis Prezydenta - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wnioski na nowy okres w edytorze tekstu?
Izyda- nagłówek w IZYDZIE :)
żona rolnika skłąda wniosek o świadczenie pielęgnacyjne
czy już są nowe wnioski na 500+
jak ustawić nr strony w decyzji SYGNITY?
pytanie odnosnie nowej definicji rodziny
Szkolenia z P. Pabiś-Piekarską
Dochód z roku bazowego 01.12.2014
Czy można zmienić oświadczenie om dochodzie nieopodatkowanym
SYGNITY - jak policzyć liczbę dzieci
alimenty na wyroku a otrzymane faktycznie
Dochody z gospodarstwa rolnego
nowe oświadczenie wnioskodawcy o dochodach - jak myslicie
B. WAŻNE - KOMUNIKAT MRPiPS w/s CBB
koordynacja DOPS oświadczenie
brać pod uwagę dochody 18-latki