że to nie Ty ustalasz zasady

Zwróć uwagę, że jeśli masz tylko 4-5 stronę zlecenia to tak naprawdę nie wiesz kogo dotyczy to zlecenia bo nie ma tam ani nazwiska ani nawet peselu.jnnk pisze: ↑19 lut 2020, 15:385 stronicowe zlecenia mam drukowane tylko i wyłącznie of firm wydających aparaty słuchowe. Jeżeli chodzi o pieluchomajtki do faktury podłączoną mam 4 i 5 stronę zlecenia czyli część III - realizacja zlecenia u świadczeniodawcy. Przed chwilą kontaktowałam się ze sklepem medycznym i tez powiedzieli, że nie będą tego kserować.
28 stycznia otrzymaliśmy komunikat NFZ w sprawie zmiany systemu obsługi zleceń na zaopatrzenie refundowane przez NFZ wyroby medyczne i wyraźnie jest napisane, że osoba mająca zamiar ubiegać się o dofinansowanie PFRON powinna otrzymać od świadczeniodawcy realizującego zlecenie lekarskie (np. sklepy ortopedyczne, apteki) elektroniczne kopie zlecenia lekarskiego z adnotacją, że zostało ono przyjęte do realizacji oraz ofertę handlową (np. faktura proforma),[/u][/u] które następnie dołączy do elektronicznego wniosku w SOW. W przypadku gdy wnioskodawca stara się o dofinansowanie PFRON już po zrealizowaniu zakupu, powinien do wniosku dołączyć elektroniczne kopie zlecenia lekarskiego z adnotacją, że zostało zrealizowane oraz fakturę potwierdzającą zakup.
w części III A wyraźnie to jest zawarte. (data przyjęcia do realizacji)
maskara jakaś...
Wiem że tak jest, ale w NFZ mi powiedzieli że realizatorzy (czyt. sklepy medyczne i apteki) mają obowiązek przechowywać dokumenty przez 5 lat (a więc str 1-3 również). Po tym już sama zgłupiałam - upierać się przy str 1-3 czy nie? I jak to się ma do zapisu rozporzadzenia że mamy brać kopię zlecenia (W domyśle całego zlecenia).Tomasz1981 pisze: ↑30 kwie 2020, 13:18kiedyś była mowa, że bierzmy wszystkie strony bo na 4-5 nie ma danych pacjenta,
sprawa wygląda tak, że tylko przy pierwszej realizacji może sklep wydrukować wszystkie strony, przy kolejnych już tylko 4-5 i to jest OK, ponieważ kodzie kreskowym zlecenia jest wpisany PESEL pacjenta
Wielkie dzięki za informację o tym rozporządzeniu. Trochę mi wstydPcprnowa pisze:Rozumiem, że teraz możemy tylko stronę 4 i 5?