Nowe zmiany w roku 2015 - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 04 gru 2014, 12:49

olik pisze:bo na bip ministerstwa są projekty ministerstwa a nie poselskie czy senackie
Twoja stara. Projekt to ja znalazłem tam gdzie trzeba, ale wydawało mi się, że jeśli Ministerstwo poważnie go rozważa czy tam decyduje się na wprowadzenie, powinien być też na ich stronie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2014, 12:53

m&m pisze:Następnie dokument otrzymają do oceny premier oraz Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej
No więc właśnie.
m&m pisze:trwa jeszcze szacunek finansowych skutków proponowanej regulacji.
No więc właśnie.
m&m pisze:Nie zdecydowano jeszcze, czy projekt będzie kierowany do dalszych prac jako rządowy czy senacki.
No więc właśnie.
asiak pisze:o chyba dotyczy pracowników pomocy społecznej a osoby w rodzinnych nie muszą się zajmować tym
Zgodnie z treścią, zajmować ma się tym pomoc społeczna, tyle, że to też nie jest takie hop siup i za miesiąc wchodzi.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2014, 13:05

Iks, ale to wcale nie znaczy, ze nie zostanie wprowadzony w najblizszym mozliwym czasie i że ludzie nie zostaną na niego skazani.
m&m

Napisano: 04 gru 2014, 13:08

Lobbing polityczny. Inaczej sie tego nie da nazwać.
ON33

Napisano: 04 gru 2014, 13:49

m&m pisze:Iks, ale to wcale nie znaczy, ze nie zostanie wprowadzony w najblizszym mozliwym czasie
Że w najbliższym możliwym czasie to niech będzie, ale bez OSRu, opinii RCL, opinni innych resortów, konsultacji społecznych czytań kolejnych w sejmie, senacie i całej ścieżki legislacyjnej w jeden miesiąc to jak dla mnie nierealne.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2014, 14:15

W jeden miesiąc raczej nie jest mozliwe wprowadzenie takze innej ustawy, a jedynie przeprowadzenie extra pomysłów, takich jakpodwyzki dla rodziców czy zmiany zasad przyznawania becikowego.
także miesiąc czy dwa a nawet dłuzej nie robi różnicy, kiedy w rzeczywistości ten syf zostanie ludziom narzucony.
m&m

Napisano: 04 gru 2014, 15:31

m&m pisze:podwyzki dla rodziców
No wiesz, to był wyjątkowo prosty przypadek, a te czeki to jest mega skomplikowany projekt.
m&m pisze:ten syf zostanie ludziom narzucony.
Jak dla mnie jeszcze długa droga do tego.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2014, 15:47

Nie zmienia to faktu, ze ta droga moze byc równa poprawieniu stanu prawnego z wyroku przez ustawodawcę.
m&m

Napisano: 04 gru 2014, 17:24

Jak widać IKS i m&m w duecie dokonają wprowadzenia nowych przepisów, ale knują - tak to jest jak ma się nadmiar wolnego czasu i to wszystko na koszt tych pracujących podatników.
wwo

Napisano: 04 gru 2014, 17:45

wwo, ty na pewno wiesz na czym polega opieka nad osobą niesamodzielną?
I juz ci podpowiadam, że na pewno nie nieustannym przekręcaniu jej, ze się nie ma ani chwili wolnego czasu.
Także nie martw sie pieniądze podatników nie sa marnowane, tym bardziej, gdy taka opieka rozciąga sie na całą dobę.
m&m

Strona 2 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x