Nowości z CAS - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 29 kwie 2016, 15:05

A nowe teczki puchną :P
Bazyllo

Napisano: 29 kwie 2016, 15:10

I czekają niecierpliwie na KONTROL w absolutnym PORZONDECZKU.

Odkąd pracuję, komunikaty ministrów nie robiły na mnie większego wrażenia. Jedyne na czym polegam to akty normatywne a nie to, co kto tam nasmarował w ministerstwie.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2016, 15:13

kawa i ciasto - przede wszystkim ustawa a kpa dopiero potem jak ci coś ustawa nie reguluje, a ustawa reguluje wyraźnie i nie po chińsku tylko po polsku a tak wogole to co mam latać piętro niczej i dokładać każdy swistek do teczki rodzinnych, kawa i ciasto ogarek

a teczki to tak puchnął tym co je maja razem z rodzinnymi

a ja faktycznie mam porządeczek i wiem gdzie i co mam ładnie poukładane
ja mam nowe teczki

Napisano: 29 kwie 2016, 15:17

To pisz od razu, że jesteś leń i nie chce Ci się latać po piętrach.

Na miejscu klienta, który musi przynosić te same umowy i pity minimum po 2 razy, nieźle bym się wkurzyła. Pani nie chce ruszyć tyłeczka i sięgnąć do teczki ZR, nieładnie.
kawa i ciasto
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2016, 15:19

Poza tym - temat dotyczył Empatii a nie wyciągania od ludzi po raz enty tego samego, jakby nie było, Empatia to nasza brocha i nie widzę tutaj związku z pisaniną o kwiatkach i rabatkach. Wszystko w urzędzie jest, wystarczy sięgnąć.
kawa i ciasto
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2016, 3:12

My tez kserujemy z teczek ŚR i w epodatkach nie sprawdzam drugi raz skoro bazuje na zaswiadczeniu i jeśli mamy oswiadczenie o skladkach zdrowotnych to tez na tym bazujemy. Juz sama nie wiem moze trzeba wszystko od mowa tzn sprawdzać w bazie mimo ze mam zaswiadczenie/oswiadczenie. W tej sytuacji wyjdą mi rozbierznosci w wkładce zdrowotnej. Jak Wy robocie i co z tymi niepełnoletnim i w 2014 faktycznie piszepaucie do US?
paulina1234

Napisano: 30 kwie 2016, 10:16

łaskawe ministerstwo opublikowało prawie po miesiącu ładniutki komunikat ... tylko my drogą prób i błędów sami doszliśmy do wielu rzeczy .... a przecież od 1 kwietnia emp@tia miała śmigać a tu nam każą słać pisma do US ..... masakra ... ZUS też obiecywał zaświadczenia w ciągu 7 dni ... acha ... 14 dni i cisza ... ale sprawozdanko co tydzień musi być ...... ....... tak sobie ponarzekałam z rana :D :oops: :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2016, 8:42

czyli jak prowadzimy świadczenia rodzinne i świadczenia wychowawcze nie możemy robić tak, że dołączamy do każdej teczki ze sw, że w sr znajdują się tam dochody???
0412052

Napisano: 02 maja 2016, 8:48

niech się walą, nas obowiązuje kpa a nie dobrozmianowe bzdety :twisted:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 02 maja 2016, 9:08

Ktoś mi odpowie?
0412052

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem