nowy problem zasiłku dla opiekuna - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 04 kwie 2014, 17:25

A jak ktoś w międzyczasie podjął pracę na dwa miesiące, bo podopieczny był w tym czasie w szpitalu to wiadomo, że zwrot za te miesiące mu się nie będzie należał. Ale mam pytanie: czy dostanie te 520 na bierząco, po powrocie podopiecznego ze szpitala i porzuceniu przez niego pracy.
Przykład: pracował w październiku i listopadzie, a potem podopieczny wrócił ze szpitala i rzucił pracę aby wrócić do opieki. Czy będzie mu się należał zwrot do października i od grudnia, aż do teraz, czy będzie poczytywany jako, że przerwał ciąg?
W ustawie nic nie ma o takich sytuacjach, dlatego zastanwiam się, jak też będą to opieki interpretować.
~Anna

Napisano: 04 kwie 2014, 17:38

\'Czy będzie mu się należał zwrot do października i od grudnia, aż do teraz,\'

Tak.

\'czy będzie poczytywany jako, że przerwał ciąg?\'

Przerwanie ciągu nie ma znaczenia.

\'W ustawie nic nie ma o takich sytuacjach\'

Jest wszystko.
~Iks

Napisano: 07 kwie 2014, 12:05

głupie to wszystko :evil:
elza

Napisano: 07 kwie 2014, 13:44

Nie nie jest.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2014, 13:50

wyjątkowo proste ;)
Katii

Napisano: 07 kwie 2014, 13:56

mam pana, który od lipca po stracie śp, ubiegał się o szo - sprawa wróciła już z sadu - oddalona skarga, Pan nic obecnie nie pobiera, a poszło m. in. o jego pozorne zatrudnienie (sam nawet w zażaleniu napisał że zawarł w sierpniu umowę o dzieło na 3 dni celem uzyskania prawa do szo) czyli rozumiem, że jeżeli będę mu wyrównywać za sierpień to bez tych 3 dni, umowa dokładnie była zawarta od 12 do 15 sierpnia? ale będzie z tym zabawy...mam kilka takich osób
Ilonka

Napisano: 07 kwie 2014, 14:19

Ilonka pisze:mam pana, który od lipca po stracie śp, ubiegał się o szo - sprawa wróciła już z sadu - oddalona skarga, Pan nic obecnie nie pobiera, a poszło m. in. o jego pozorne zatrudnienie (sam nawet w zażaleniu napisał że zawarł w sierpniu umowę o dzieło na 3 dni celem uzyskania prawa do szo) czyli rozumiem, że jeżeli będę mu wyrównywać za sierpień to bez tych 3 dni, umowa dokładnie była zawarta od 12 do 15 sierpnia? ale będzie z tym zabawy...mam kilka takich osób
No niestety, będziemy się bawić w koronkową robotę w takich sprawach.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2014, 7:39

rok 2013 mozna sprawdzic poprzez zaświadczenie z us czy ktoś pracował a okres od stycznia do kwietnia poprzez zaśw. z zus o zgłoszeniu do ubezpieczeń. Mniej roboty będzie z tymi, którzy cały czas byli w pup.
pola1

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x