nowy wniosek - brak umowy - pilne - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 cze 2016, 10:39

Wnioskodawca składa kolejny wniosek - zarządca wpisał kwotę wydatków na mieszkania oraz zamieścił adnotację, że brak jest umowy najmu. A podana przez niego kwota to odszkodowanie za korzystanie z lokalu bez umowy. I tylko tyle. Nie wiem czy wnioskodawca oczekuje na lokal zamienny, czy czeka na przedłużenie umowy. Czy dobrze rozumiem, że należy się odmowa? Czy jeśli zarządca dopisze we wniosku, że wnioskodawca oczekuje na umowę dodatek przysługuje?
KiniaW

Napisano: 28 cze 2016, 15:18

KiniaW Ty myślisz że na naszych biurkach wyleguje się czarny kot w kociołku bulgoce wywar z mandragory a w kryształowej kuli widać to i tamto........ zamiast zadawać głupie pytania tu na forum weź napisz pismo do administratora czy osoba ma orzeczone prawo do lokalu socjalnego i wszystko będzie jasne
Jeśli nie ma orzeczenia o lokalu socjalnym a na dzień składania wniosku nie ma umowy dodatek mu się nie należy
a urzędniczym psim obowiązkiem jest wyjaśnić podczas postępowania wszystkie aspekty danej sprawy
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 28 cze 2016, 15:19

Wnioskodawca nie posiada tytułu prawnego do lokalu. W tym przypadku należny odmówić przyznania świadczenia. Chyba że oczekuje na lokal socjalny w ramach wyroku Sądu,ale o tym powinien poinformować Cie Zarządca zaznaczając na wniosku w pkt 4 odpowiednią odpowiedź.
Gość

Napisano: 29 cze 2016, 13:38

Gość - dziękuję za odpowiedź.
Małe ww - w tym problem, że zarządca na urlopie, a żaden inny pracownik nie zna szczegółów w tej sprawie. Zadaję pytania, bo czegoś nie wiem - nie pytam dlatego, że akurat nie mam nic lepszego do roboty, więc daruj sobie uszczypliwości. Nie chcesz, nie odpowiadaj i tyle.
Dziękuję za uwagę ;)
KiniaW

Napisano: 30 cze 2016, 15:01

KiniaW pisze:Gość - dziękuję za odpowiedź.
Małe ww - w tym problem, że zarządca na urlopie, a żaden inny pracownik nie zna szczegółów w tej sprawie. Zadaję pytania, bo czegoś nie wiem - nie pytam dlatego, że akurat nie mam nic lepszego do roboty, więc daruj sobie uszczypliwości. Nie chcesz, nie odpowiadaj i tyle.
Dziękuję za uwagę ;)

SZKODA ZE NEI MOŻNA "ZALAJKOWAĆ" :):)
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x