obliczenie dochodu na osobę 500+

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
moncia011

obliczenie dochodu na osobę 500+

Post autor: moncia011 »

Witam,

czy ktoś z Państwa się orientuje jak obliczyć dochód na osobę do 500+, w sytuacji gdzie ja w 2014 roku miałam dochód utracony mąż pracował , jak dzisiaj dzwoniłam do Mops-u to Pani powiedziała, że u mnie będą brali dochód za pierwszy miesiąc kiedy pracowałam w 2015 roku. Jak mam dodać tą swoją wypłatę do pitu 11 męża zeby wyszedł nam dochód na osobę. Bardzo proszę o pomoc .
Gość

Re: obliczenie dochodu na osobę 500+

Post autor: Gość »

Z Pit 11 męża, od dochodu odejmuje Pani składki zdrowotne i społeczne oraz podatek i jeżeli mąż pracowałam całym rokiem u tego samego pracodawcy to dzieli Pani ten dochód na 12 miesięcy a jak np. zaczął pracę od kwietnia 2014 r. to dzieli Pani ten dochód przez 9 miesięcy, następnie do tego co Pani wyjdzie dodaje Pani swój dochód za pierwszy miesiąc i dzieli to Pani przez liczbę członków rodziny. Jak rozpoczęła Pani pracę np. w marcu 2015 r. to dochód netto za kwiecień.
Pozdrawiam :)
młoda500+

Post autor: młoda500+ »

Gość pisze:Z Pit 11 męża, od dochodu odejmuje Pani składki zdrowotne i społeczne oraz podatek i jeżeli mąż pracowałam całym rokiem u tego samego pracodawcy to dzieli Pani ten dochód na 12 miesięcy a jak np. zaczął pracę od kwietnia 2014 r. to dzieli Pani ten dochód przez 9 miesięcy, następnie do tego co Pani wyjdzie dodaje Pani swój dochód za pierwszy miesiąc i dzieli to Pani przez liczbę członków rodziny. Jak rozpoczęła Pani pracę np. w marcu 2015 r. to dochód netto za kwiecień.
Pozdrawiam :)
dokładnie takie są zasady :)
Gość

nie dochód netto i nie odejmujesz kwoty składki zdrowotnej z PIT, musisz pomnożyć ją razy 9 i podzielić przez 7,75
Gość

Zawsze bierzemy dochód netto i nigdy nikt się tego nie przyczepił.
ODPOWIEDZ