Witam,
czy ktoś z Państwa się orientuje jak obliczyć dochód na osobę do 500+, w sytuacji gdzie ja w 2014 roku miałam dochód utracony mąż pracował , jak dzisiaj dzwoniłam do Mops-u to Pani powiedziała, że u mnie będą brali dochód za pierwszy miesiąc kiedy pracowałam w 2015 roku. Jak mam dodać tą swoją wypłatę do pitu 11 męża zeby wyszedł nam dochód na osobę. Bardzo proszę o pomoc .
obliczenie dochodu na osobę 500+
Re: obliczenie dochodu na osobę 500+
Z Pit 11 męża, od dochodu odejmuje Pani składki zdrowotne i społeczne oraz podatek i jeżeli mąż pracowałam całym rokiem u tego samego pracodawcy to dzieli Pani ten dochód na 12 miesięcy a jak np. zaczął pracę od kwietnia 2014 r. to dzieli Pani ten dochód przez 9 miesięcy, następnie do tego co Pani wyjdzie dodaje Pani swój dochód za pierwszy miesiąc i dzieli to Pani przez liczbę członków rodziny. Jak rozpoczęła Pani pracę np. w marcu 2015 r. to dochód netto za kwiecień.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

dokładnie takie są zasadyGość pisze:Z Pit 11 męża, od dochodu odejmuje Pani składki zdrowotne i społeczne oraz podatek i jeżeli mąż pracowałam całym rokiem u tego samego pracodawcy to dzieli Pani ten dochód na 12 miesięcy a jak np. zaczął pracę od kwietnia 2014 r. to dzieli Pani ten dochód przez 9 miesięcy, następnie do tego co Pani wyjdzie dodaje Pani swój dochód za pierwszy miesiąc i dzieli to Pani przez liczbę członków rodziny. Jak rozpoczęła Pani pracę np. w marcu 2015 r. to dochód netto za kwiecień.
Pozdrawiam

nie dochód netto i nie odejmujesz kwoty składki zdrowotnej z PIT, musisz pomnożyć ją razy 9 i podzielić przez 7,75
Zawsze bierzemy dochód netto i nigdy nikt się tego nie przyczepił.
Oprócz obliczenie dochodu na osobę 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+ związek a ślub
17 latka na swoje dziecko
Pomocy!!!!
podwójnie wyplacone swiadczenie
koordynacja
utrata a jeden PIT
nowy wniosek
??? ciekawe ;-)
Zwrot 500+ pilne...
Mongolczycy czy przysluguje??
Pilne
sprawozdanie 2.1.