obniżenie alimentów

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
ola91

obniżenie alimentów

Post autor: ola91 »

wierzycielka ma obniżenie alimemtów. Zrobiłam zawiadomienie o wszczeciu teraz przychodzi wierzycielka i twierdzi ze wyrok został żle wydany tzn. ze obiżenie alimentów bedzie od innej daty. Sprawa jest w toku wyjaśnianaia. Co powinnam zrobc?
Czy moge na podtawie oświadczneia zawisic postepowanie? zastanawiam sie jesczenad art. 152 KPA wstrzymanie wykonanie decyzji?
Jak myślicie?
gość_gość

Re: obniżenie alimentów

Post autor: gość_gość »

152 kpa? Żartujesz chyba.Kto Was szkoli?
Twierdzenia wierzycielki są nic nie warte póki nie przyniesie "innego"wyroku.
ola91

nikt mnie nie skolił i nigdy nie byłam na zadnym szkoleniu dlatego pytam jakbym wiediała toi bym nie pytała. Czy li decyzja? tak
gość_gość

Post autor: gość_gość »

Tu nie możesz przyjąć oświadczenia.Posiłkujesz się tylko dokumentacją którą masz w aktach.
ola91

a zakończenie postepowania moge zrobić? jeśli tak to ile dni musze dac w takim zawiadomieniu? przyznam ze chce przedłużyc jakos to postepowanie zeby jeszcze decyzji nie wydawac.
ola91

sprawa teraz wygląda tak ze kobieta złożyła w Sadzie wniosek o wznowienie postępowania sądowego Czy teraz moge zawiesić postepowanie do czasu wydania czy tez wyjaśnienia? i jednocześnie wysłac zapytanie do Sądi na jakim etapie jest postępowanie?
ODPOWIEDZ