Obszar A2 - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 18 wrz 2015, 12:22

Ma pytanie, jak rozliczacie koszty dojazdów związanych z uzyskaniem prawa jazdy? jakich dokumentów wymagacie do potwierdzenia?
elaela

Napisano: 18 wrz 2015, 12:34

Dobre pytanie. W tym roku pierwszy raz robię ten obszar i też się zastanawiam.
Wymyśliłam, że skoro mojego wnioskodawcę będzie woził samochodem ktoś z rodziny, to biorę dowód rejestracyjny samochodu, oświadczenie o ilości km i o tym, że ten ktoś faktycznie woził tę osobę i może od ośrodka szkoleniowego listę obecności.
PCPR

Napisano: 18 wrz 2015, 12:35

A jeśli ktoś jeździ komunikacją, to chyba bilety i też listę obecności.
PCPR

Napisano: 18 wrz 2015, 13:18

Witam, ja przyznając dofinansowanie do kosztów dojazdu przyjęłam zasadę, że rozliczam koszty na podstawie cen biletu na danej trasie w związku z tym proszę o następujące załączniki
1) oświadczenie przewoźnika wykonującego usługi w zakresie komunikacji publicznej o najniższej cenie biletu na danej trasie (załącznik nr 1 do umowy),
2) kserokopię karty przeprowadzonych zajęć z ośrodka
a w sytuacji gdy osoba była dowożona dodatkowo
3) kserokopię dowodu rejestracyjnego pojazdu i kserokopię prawa jazdy osoby dowożącej Wnioskodawcę,
4) oświadczenie osoby dowożącej o dowożeniu Wnioskodawcy (załącznik nr 2 do umowy).
5) oświadczenie o konieczności bycia dowożonym na kurs prawa jazdy kategorii B (załącznik nr 3 do umowy).
Olinka

Napisano: 18 wrz 2015, 14:24

Dzięki Olinka!
Ale prawie dobrze kombinowałam z tymi dokumentami...
PCPR

Napisano: 21 wrz 2015, 7:50

Witam!

ale koszty dojazdu można zwracać tylko przy kursie poza miejscem zamieszkania prawda??

Dzieki :)
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x