Witam, po jakim czasie robicie oceny formalne wnioskow a kiedy merotoryczna. Nie rozumiem tego. Wczesniej bylo tak, ze jedynie w module I robiło się ocene merytoryczna wnioskow. Teraz nie rozumiem idei w sow? Pozdrawiam
Dziekuje za wyjaśnienie sprawy. A jaka jest dalsza instrukcja postepowania. Przy ocenie formalnej sa 3 warianty wyboru tj do weryfikacji merytorycznej, do poprawy i odrzucony.
Podpytam się jeszcze odnośnie oceny. Przeszlam do z oceny formalnej do merytorycznej. Pojawiły się kryteria np dodatek zwiększony z powodu pobierania nauki poza miejscem zamieszkania i dwa warianty spełnia/ nie spełnia. Ten caly SOW to czarna magia dla mnie. Wcześniej byli o wiele łatwiej
Wnioskodawca np w module II składal wniosek, swoje polezakowal, do 30 dni informowaliśmy ze ocena formalna ok i niezwłocznie po przekazaniu srodkow poinformujemy o wysokości dof. A teraz to naprawdę nie rozumiem. Chyba za glupia hrstem. Nie rozumiem co konkretnie znaczy np adnotacją do zatwierdzenia czy wstępnego dofinansowania. Jestem przerazpba
Wstyd się przyznać. Juz wiem o co chodzi z ta ocena merytoryczna w module II. Dopiero jak napisałam wiadomość i zamieściłam odpowiedz, oswiecilo mnie. W głowie miałam zakodowane ze ocena merytoryczna jest tylko w module I i nijak nie pasowało do modułu II. Wstyd i jeszcze raz wstyd. Dzięki za pomoc i cierpliwosc