od kiedy 250 - Dodatek 250zł

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 13 maja 2010, 11:28

Zostałam zatrudniona na stanowisku pracownika socjalnego od 01.04.2010r i mam pytanie czy należy mi się od razu dodatek 250 zł czy trzeba przepracować ileś czasu żeby stwierdzić czy przepracowuje się 50% czasu w terenie?
~janka

Napisano: 13 maja 2010, 12:40

Podpowiedzcie proszę bardzo
~janka

Napisano: 13 maja 2010, 16:44

jeżeli chodzisz w teren to od 01.04.2010 r
~Ela

Napisano: 15 maja 2010, 1:41

Aby otrzymać dodatek to trzeba spełniać wymagania art. 121 ust. 3a a tam nie pisze nic o 50% musi być jednak praca socjalna w środowisku i przeprowadzanie rodz. wyw. środow. poza siedzibą jednostki
~Iska

Napisano: 18 maja 2010, 14:57

mam prośbę, ciągle słyszę o tym,że trzeba mieć 50% pracy w terenie, a nie mogę nigdzie znaleźć przepisu,który by o tym mówił. Jeśli ktoś wie gdzie go szukać to niech napisze.
~Magda

Napisano: 24 maja 2010, 17:58

nie znajdziesz takiego przepisu, bo go nie ma. wczesniej była taka interpretacja, ale tezaz nikt nigdzie tego nie pisze.
~@@@

Napisano: 07 cze 2010, 14:14

Hej dziewczyny przeczytałam ze dodatek dla pacowników socjalnych jest dofinansowany z rezerwy celowej budżetu państwa a powiedzcie proszę jak to załątwić bo nasza księgowa nie wie do kogo ma zadzwonic czy wysłać pismo z pytaniem czy w naszej placówce sie należy.
Pracuję w MOW jeżdze z wychowankami po wychowanki, usamodzielnienie, odpłatności, wizyty u lekarzy to moja działka.
czekam na odp
~madzik

Napisano: 29 cze 2010, 16:42

witam mam pytanie... pracuje od styczna 2010 jako pracownik socjalny i od poczatku swojej pracy nie otrzymuje dodatku 250 pytalam sie juz swojego kierownika ksiegowej i nikt nie odpowiada na moje pytanie zbywaja mnie tlumaczac w kazdym miesiacu ze go dostane.... ale tylko na slowach sie konczy dodam ze pozostali pracownicy otrzymuja ten dodatek!
~!!moni

Napisano: 11 lip 2010, 19:15

dodatek należy się każdemu pracownikowi socjalnemu który ma pracę socjalną, wywiady w ternie. Prawdopodobnie pracodawca \"zbywa\" Cię Moni, bo nie wystąpił o środki na ten cel, albo nie zna się za bardzo. Z tego co wiem to możesz ubiegać się o zwrot za zaległe miesiące, bo przecież praca w terenie na wywiadach to nie wolontariat.
~justyna

Napisano: 13 lip 2010, 13:48

dzieki za odpowiedz z tego co sie orientuje to moj kierownik tak jak piszesz nie wystapił o środki na ten cel, wiem ze nawet pytajac sie go kolejny raz o dodatek uslysze ta sama odpowiedz i dlatego kolejne moje pytanie u kogo moge ubiegac sie o taki zwrot??
~!!moni

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x