Ale dlaczego robisz wywiad, w jakim celu? Dokumenty klienta wraz z odwołaniem wysyłasz do SKO i tam rozpatrują, drugi raz decyzji u siebie nie wydajesz więc po co wywiad!
Ja pracuje tu niecały miesiąc wiec jeszcze nie znam procedur ..
Moja koleżanka pracownik socjalny tak robi po odwołaniu jeszcze raz bada sytuacje idzie na wywiad i albo pozostaje przy swoim postanowieniu ...czyli odmowa albo jak gosć sie upiera bo w odwołaniu napisał że on z matką nie mieszka i należy liczyć mu tylko dochody jego i żony..
Jak jest u Was.
mam też drugie odwołanie gosc wysłał bezpośrednio do SKO odwołanie więc wróciło do mnie wiec ja tez mam badać sytuacje drugi raz i wywiad u niego??
hej, u nas wygląda to tak:
1.oryginalne odwołanie (ksero robimy sobie) wpinamy do teczki klienta, piszemy pismo przewodnie i odsyłamy do SKO. Czekamy na odpowiedz, jeśli jest utrzymanie w mocy to nic nie robimy, jeśli do ponownego rozpatrzenia wówczas pracownik socjalny ponownie idzie w teren i rozpatruje sytuację. (należy pamiętać, żeby decyzje miały konkretne uzasadnienia, aby sko nie miało podstawy zwrócić do ponownego rozpatrzenia)
2. Jeśli klient wysłał sam pismo do SKO, to oni i tak przekażą je do nas, gdyż aby móc rozpatrzyć odwołanie potrzebna jest im teczka klienta. Czyli podobna procedura jak wyżej.
tą decyzję od której klient się odwołał prosto do SKO - SKO zwróciło i na dole jest napisane ze organ I instancji może wydać nową decyzję, w której uchyli lub zmieni zaskarżoną decyzję .\
Ja bym nie chciała nic zmieniać ponieważ dostał na częściowe pokrycie lekow i leczenia 80 zł. leki kosztowały 50 zł. a bilet klient przyniósł mi z niedzieli (: hi hi
Przesyłając do SKO odwołanie wraz z kompletem dokumentów piszemy w piśmie przewodnim: "W niniejszej sprawie nie znajduję podstaw do uwzględnienia odwołania w trybie art. 132 kpa".