od kiedy liczymy termin 7 dni? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 26 mar 2015, 15:37

Osoba dziś złożyła odwołanie od decyzji w ciągu 7 dni mamy zrobić wywiad ponowny
Liczymy te 7 dni od dziś czy jutra?
Moje 1 odwołanie proszę o pomoc
olap
Stażysta
Od: 22 sty 2015, 9:16
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 22:07

Od jutra
fiolek1

Napisano: 27 mar 2015, 9:07

Ale dlaczego robisz wywiad, w jakim celu? Dokumenty klienta wraz z odwołaniem wysyłasz do SKO i tam rozpatrują, drugi raz decyzji u siebie nie wydajesz więc po co wywiad!
Zoe

Napisano: 30 mar 2015, 10:27

Ja pracuje tu niecały miesiąc wiec jeszcze nie znam procedur ..
Moja koleżanka pracownik socjalny tak robi po odwołaniu jeszcze raz bada sytuacje idzie na wywiad i albo pozostaje przy swoim postanowieniu ...czyli odmowa albo jak gosć sie upiera bo w odwołaniu napisał że on z matką nie mieszka i należy liczyć mu tylko dochody jego i żony..
Jak jest u Was.

mam też drugie odwołanie gosc wysłał bezpośrednio do SKO odwołanie więc wróciło do mnie wiec ja tez mam badać sytuacje drugi raz i wywiad u niego??
olap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 30 mar 2015, 14:31

hej, u nas wygląda to tak:
1.oryginalne odwołanie (ksero robimy sobie) wpinamy do teczki klienta, piszemy pismo przewodnie i odsyłamy do SKO. Czekamy na odpowiedz, jeśli jest utrzymanie w mocy to nic nie robimy, jeśli do ponownego rozpatrzenia wówczas pracownik socjalny ponownie idzie w teren i rozpatruje sytuację. (należy pamiętać, żeby decyzje miały konkretne uzasadnienia, aby sko nie miało podstawy zwrócić do ponownego rozpatrzenia)
2. Jeśli klient wysłał sam pismo do SKO, to oni i tak przekażą je do nas, gdyż aby móc rozpatrzyć odwołanie potrzebna jest im teczka klienta. Czyli podobna procedura jak wyżej.

Pozdrawiam
mimi

Napisano: 30 mar 2015, 18:16

My jak mimi. W piśmie przewodnim staramy się udowodnić swoje racje czy tez podać wyrok na jakim sie opieraliśmy
fiołek 1

Napisano: 31 mar 2015, 12:01

tą decyzję od której klient się odwołał prosto do SKO - SKO zwróciło i na dole jest napisane ze organ I instancji może wydać nową decyzję, w której uchyli lub zmieni zaskarżoną decyzję .\
Ja bym nie chciała nic zmieniać ponieważ dostał na częściowe pokrycie lekow i leczenia 80 zł. leki kosztowały 50 zł. a bilet klient przyniósł mi z niedzieli (: hi hi
olap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 03 kwie 2015, 9:13

Przesyłając do SKO odwołanie wraz z kompletem dokumentów piszemy w piśmie przewodnim: "W niniejszej sprawie nie znajduję podstaw do uwzględnienia odwołania w trybie art. 132 kpa".
Ryska

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x