Od kiedy przyznać świadczenia z 500+?? POMOCY!

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
Stańczyk
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Od kiedy przyznać świadczenia z 500+?? POMOCY!

Post autor: Stańczyk »

to że mogę odmówić za "2 miechy" to już dawno wiedziałem. Interesowały mnie opinie pracowników jakie uzyskali od swoich (no nie wiem np. z Urzędów Wojewódzkich) więc za to draże temat. Częściowo mi pomogłeś więc i tak dziękuje za sugestie.

A tak na marginesie to ty chyba masz fabrykę tych "złotych szpadli" bo tak lubisz je rozdawać ... ;)
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Mam cały zapas w piwnicach pod ośrodkiem :mrgreen:

Tu nawet opinia wiele nie da, bo cały ten przepis jest z d***y wzięty. W zasadzie jedno i drugie rozwiązanie uzasadnisz. Zresztą nie ma czegoś takiego jak błędna interpretacja, jest tylko taka, której sąd nie dał dostatecznej wiary ;)
Awatar użytkownika
Stańczyk
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Stańczyk »

Ministerstwo wprowadza jakiś przepis (taka jak piszesz "z d***y wzięty") a my się z nim musimy męczyć. i jak zwykle całe ryzyko i odpowiedzialność na nas spoczywa.

jakby nie mogli przed nowym okresem zasiłkowym dać nam wytycznych byśmy pouczali tych "powolnych" rodziców by sobie załatwili te /zabezpieczenia powództwa o alimenty/

Jak tak władza zapieprzyła to powinni wg mnie odgórnie to naprostować wydając jakieś wyjaśnienie obowiązujące wstecz :evil:
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
ODPOWIEDZ