nie wyrównujemy ... w tekście jednolitym przy art. 16 a ust. 1 jest odnośnik nr 14, który ro informuje nas , że pkt 1 w/w art. wszedł w życie od 1 stycznia 2015 rokugopsmaryska pisze:a co z art. 24 ust. 2a ??? nie wyrównuje wstecz
nie wyrównujemy ... w tekście jednolitym przy art. 16 a ust. 1 jest odnośnik nr 14, który ro informuje nas , że pkt 1 w/w art. wszedł w życie od 1 stycznia 2015 rokugopsmaryska pisze:a co z art. 24 ust. 2a ??? nie wyrównuje wstecz
ja też wyrównuję, jeżeli spełnia warunki w dniu złożenia wniosku,Iks pisze:Ja wyrównują, to, że wszedł w życie od 1 stycznia nie zmienia faktu, że mamy luty, a art. 24 ust. 2a istniał i istnieje nadal. Jak dla mnie nie ma podstaw do jego niestosowania w tym wypadku. Jak ktoś ma jakiś pomysł, interpretację etc. jak go nie stosować to bym prosił.
Ale spójrz na kalendarz - mamy luty, w tej chwili obowiązują dwa punkty, niepodejmowanie i rezygnacja. Dla mnie Ty nie sprawdzasz przesłanki rezygnacji tylko niepodejmowania - zgodnie z art. 24 ust. 2a. Jakby wniosek wpłynął w zeszłym roku, to przesłanka była tylko jedna. Jak można ustalać prawo do świadczenia i uznać, że strona spełnia przesłankę niepodejmując zatrudnienia, ba - spełniała ją nawet 2 miesiące temu, ale przyznać jej świadczenie od 1 stycznia - na jakiej podstawie dasz odmowę za pozostały okres - przytoczysz nieaktualny tekst ustawy w uzasadnieniu?ewalu pisze:ale i z niego nie zrezygnowała w celu sprawowania opieki a tym samym nie spełniała wymogu ustawowego do 31 grudnia 2014 r.
jeszcze mnie nie przekonałeś ... ale ziarno zwątpienia zasiałeś .. dzwoniłam dzisiaj do UW .. ale dopiero we wtorek sobie mogę pogadać ...Iks pisze:Ale spójrz na kalendarz - mamy luty, w tej chwili obowiązują dwa punkty, niepodejmowanie i rezygnacja. Dla mnie Ty nie sprawdzasz przesłanki rezygnacji tylko niepodejmowania - zgodnie z art. 24 ust. 2a. Jakby wniosek wpłynął w zeszłym roku, to przesłanka była tylko jedna. Jak można ustalać prawo do świadczenia i uznać, że strona spełnia przesłankę niepodejmując zatrudnienia, ba - spełniała ją nawet 2 miesiące temu, ale przyznać jej świadczenie od 1 stycznia - na jakiej podstawie dasz odmowę za pozostały okres - przytoczysz nieaktualny tekst ustawy w uzasadnieniu?ewalu pisze:ale i z niego nie zrezygnowała w celu sprawowania opieki a tym samym nie spełniała wymogu ustawowego do 31 grudnia 2014 r.