od kiedy uchylić ZP? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 28 lip 2014, 10:08

od naszego pracownika socjalnego.
POMOCY

Napisano: 28 lip 2014, 10:16

POMOCY pisze:jak wraca wam wszczęcie postępowania (podwójne awizo) wydajecie decyzję?
Do wstrzymania wypłat? To nie wszczęcie tylko wezwanie i wtedy nie decyzja tylko normalne pismo. Wstrzymanie wypłat to jest czynność materialno techniczna i nie wydaje się decyzji administracyjnej.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2014, 10:55

CHODZIŁO MI TERAZ TAK OGÓLNIE A NIE O TĄ SYTUACJE, WIEM ŻE PISMO A NIE DECYZJA O WSTRZYMANIU WYPŁAT.
po prostu powyżej była mowa o sytuacji tej Pani, ale ja zapytałam wychodząc poza temat, co robicie jak przychodzi podwójne awizo z wszczeciem pos. ?
POMOCY

Napisano: 28 lip 2014, 13:35

POMOCY pisze:CHODZIŁO MI TERAZ TAK OGÓLNIE A NIE O TĄ SYTUACJE, WIEM ŻE PISMO A NIE DECYZJA O WSTRZYMANIU WYPŁAT.
po prostu powyżej była mowa o sytuacji tej Pani, ale ja zapytałam wychodząc poza temat, co robicie jak przychodzi podwójne awizo z wszczeciem pos. ?
pismo podwójnie awizowane uważa się za dostarczone .. normalne postępowanie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2014, 14:24

dzięki ewalu :) no tak u nas tez jest praktykowane aż kiedyś jeden przypadek trafił do radcy prawnego i mówił że wszczęcie musi być skutecznie doręczone. No ale nie zawsze sie tak da :(
POMOCY

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x