ja miałem wypłacone podczas opieki jak zawsze a dopiero po wypłaceniu nastąpiła przyczyna w której dalsze pobieranie jest bezpodstawneArt. 30. Zwrot nienależnie pobranych świadczeń rodzinnych
1. Osoba, która pobrała nienależnie świadczenia rodzinne, jest obowiązana do ich zwrotu.
2. Za nienależnie pobrane świadczenia rodzinne uważa się:
1) świadczenia rodzinne wypłacone mimo zaistnienia okoliczności powodujących ustanie lub zawieszenie prawa do świadczeń rodzinnych albo wstrzymanie wypłaty świadczeń rodzinnych w całości lub w części, jeżeli osoba pobierająca te świadczenia była pouczona o braku prawa do ich pobierania;
MASZ RACJĘ NIC TYM ZŁODZIEJOM NIE ZWRACAJ.W DECYZJI NIE MA STOSOWNEGO POUCZENIA,TO NIECH CIĘ TERAZ POCAŁUJĄ W DUPĘ.xx1 pisze:w pouczeniu decyzji ZDO nie mam nic o śmierci niepełnosprawnego podobnie jak i w samej decyzji, co mam zrobić gdy niepełnosprawny umrze więc jakim prawem mam oddać?
po mojemu ośrodek źle napisał pouczenie bo napisał tylko o przypadku podjęcia zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej (tutaj wypisał co oznacza zatrudnienie lub inna praca) a także otrzymania prawa do innych świadczeń tj. renta, emerytura i inne świadczenie opiekun musi niezwłocznie powiadomić ośrodek. Dalej piszę, że nienależnie pobrane świadczenie podlega zwrotowi z odsetkami.
Gdzie jest napisane, że w przypadku śmierci niepełnosprawnego mam oddać ZDO?