ODMOWA DODATKU MIESZKANIOWEGO - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 mar 2026, 13:24

Mam prośbę, jeżeli wydajecie decyzję odmowną, to jakie potem wysyłacie pismo do wnioskodawcy? Chodzi mi o to, żeby uwzględnić czynny udział strony w postępiwaniu.
Czy mógłby ktos przesłać mi na maila taki wzór? Będę bardzo wdzięczna.
[email protected]
Pozdrawiam, Justyna :-)
JUSTYNA 2022
Praktykant
Od: 10 sty 2022, 10:21
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, niebieska karta, inwentaryzacja

Napisano: 16 mar 2026, 14:59

JUSTYNA 2022 pisze:
16 mar 2026, 13:24
Mam prośbę, jeżeli wydajecie decyzję odmowną, to jakie potem wysyłacie pismo do wnioskodawcy? Chodzi mi o to, żeby uwzględnić czynny udział strony w postępiwaniu.
Czy mógłby ktos przesłać mi na maila taki wzór? Będę bardzo wdzięczna.
[email protected]
Pozdrawiam, Justyna :-)
przed wydaniem decyzji odmownej piszesz pismo o czynnym udziale strony w postepowaniu, dajesz termin i po terminie tym wydajesz decyzję odmowną

np
Na podstawie art. 10 ustawy z 14.06.1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (t.j. Dz. U. z 2025 r. poz. 1691) - dalej k.p.a. zawiadamiam o zakończeniu postępowania administracyjnego w związku z wydaniem decyzji dotyczącej dodatku mieszkaniowego.
Strona w terminie 7 dni od doręczenia niniejszego pisma ma prawo wypowiedzieć się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań.
Jednocześnie realizując obowiązek określony w art. 79a k.p.a. informuję, że na dzień wysłania niniejszej informacji nie są spełnione (lub wykazane) następujące przesłanki zależne od strony dostarczenie .....(np tu wpisujesz czego brakowało lub dlaczego jest decyzja odmowna), co może skutkować wydaniem decyzji niezgodnej z żądaniem strony. W terminie 7 dni od doręczenia niniejszego pisma - wyznaczonym na wypowiedzenie się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań, strona może przedłożyć dodatkowe dowody celem wykazania spełnienia przesłanek uzasadniających wydanie decyzji zgodnej z żądaniem strony.
Wyznaczony termin liczy się od dnia następnego po dniu doręczenia niniejszego pisma.
Akta sprawy dostępne są w .... przy ul. .... w .... pokój nr .... w godzinach od ...., tel. ....
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 16 mar 2026, 15:42

DZIĘKUJĘ BARDZO :-)
JUSTYNA 2022
Praktykant
Od: 10 sty 2022, 10:21
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, niebieska karta, inwentaryzacja

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x