drodzy koledzy, czy możecie podzielić się wzorem decyzji odmownej jeśli oczywiście już odmawiacie przyznania dodatku węglowego jeśli macie odpowiedź z urzędu miasta odnośnie braku deklaracji śmieciowej?
Takie mamy zalecenia po nowelizacji ustawy, mamy szersze pole do weryfikacji wniosków poprzez właśnie między innymi deklaracje śmieciowe. Mam co najmniej kilkadziesiąt już odpowiedzi że na podane adresy nie ma złożonych deklaracji śmieciowych i wręcz ludzie składają oświadczenia że mieszkają pod innym adresem a często nawet w innym województwie. Na szkoleniu nam radzili tak robić, ale już sama zgłupiałam.
Właśnie dzisiaj trafiły z UMiG do nas kserokopie deklaracji śmieciowych wraz z informacją o osobach, które nie złożyły deklaracji śmieciowych.
Przecież to, że osoba nie złożyła deklaracji śmieciowych jak pisze Tom nie może być podstawą do odmowy dodatku węglowego. I co z nimi teraz począć ? Wezwać do złożenia wyjaśnień i przyznać dodatek węglowy.
UMiG może teraz na podstawie naszej informacji,że te osoby złożyły wnioski o dodatek węglowy wezwać i ukarać ich że nie złożyły deklaracji ?
UMiG może teraz na podstawie naszej informacji,że te osoby złożyły wnioski o dodatek węglowy wezwać i ukarać ich że nie złożyły deklaracji
dokładnie, dla nas te deklaracje to tylko taki wspomagacz, nie ma ma śmieciówki to sobie możemy wezwać, dopytać i wydać odpowiednie rozstrzygnięcie
i dać ewentualnie cynk zwrotny, że upiera się, że mieszka od 3 lat to już tam odpowiednią opłatę naliczą
U mnie facet w ogóle nie płacił za smieci, a mieszka z 5 lat piec zgłosił do ceeb w sierpniu 2021 roku, kazałam mu uregulować za ten okres od zgłoszenia pieca. Zapłacił 1000,00 zł i przyniósł rachunek