Odmowa prowadzenia projektu
Odmowa prowadzenia projektu
Czy można odmówić prowadzenia projektu z UE jako dodatkowego zadania, wykonywanego po godzinach pracy, czy któraś z was tak zrobiła?
Re: Odmowa prowadzenia projektu
proszę odpiszcie czy byliście w takiej sytuacji ja ma
m dziecko rodzinę i nie jestem w stanie tego robić
m dziecko rodzinę i nie jestem w stanie tego robić
Ależ oczywiście, ze można odmówić ze względu na obowiązki rodzinne. Jeżeli nie ma mozliwości ogarnąć tego w godzinach pracy to nie gódź się. nie ma przymusu. Przynajmniej u nas 

ale jak oficjalnie po godzinach?????????????? jeśli po godzinach to powinna być np. umowa zlecenie
Miałabym mieć za to dodatek za zwiększenie obowiązków, to jest dodatkowe zadanie i nie ma szans, żeby to ogarnąć bo mam dziecko, które chodzi do przedszkola i ciągle choruje i nie jestem w stanie siedzieć po godzinach a do tego mąż późno wraca z pracy, moja mama też jest chora po zawale i nie może się za bardzo dzieckiem zajmować. Po prostu jest mało pracowników i nie ma komu wcisnąć, dlatego się pytam czy mogą mnie zmusić a jak się nie zgodzę to zwolnić, przecież mogą kogoś z zewnątrz zatrudnić na zlecenie.
zwolnić to nie wydaje mi się; poza tym musiałby pracodawca dobry powód znaleźć. A nie da się z szefem porozmawiać i przedstawić sprawę jasno, jeśli ma płacić to może przecież kogoś z zewnątrz zatrudnić kto ściśle tylko tym się będzie zajmował
- iwa27
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Polecenie służbowe dotyczy tylko i wyłącznie zadań mieszczących się w twoich normowanych godzinach pracy, prościej mówiąc w godzinach urzędowania ops lub pcpr. Bez twojej zgody pracodawca nie może ci narzucić dodatkowych obowiązków poza twoim normowanym czasem pracy, a jeśli twoje dziecko ma poniżej 4 lat to dodatkowo chroni cie kodeks pracy. A nie macie tam związków zawodowych?
A wy pracę dotyczącą projektów wykonujecie po godzinach pracy czy w czasie pracy, bo chcą mi to wcisnąć mówiąc, że to jest polecenie służbowe i że powinnam to wykonywać w czasie pracy, żebym nie odmówiła.
- iwa27
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Marto - sama napisałaś w pierwszym poście, że po godzinach pracy. U nas pracownicy się rwą do pracy przy projektach - bo kasa jest dużo większa, a roboty mniej - bo robią tylko to co w projekcie. Jak jest u Ciebie - będziesz miała tylko to, czy to dokładają ci do normalnego zakresu pracy. Jeśli dokładają to spokojnie siądź napisz pismo, w którym po kolei wyłóż co robisz ile ci to czasu zajmuje i napisz, że w ustawowych 8 godzinach nie jesteś w stanie zrobić nic więcej, a na nadgodziny nie wyrażasz zgody. W razie co szukaj pomocy w związkach zawodowych, albo tutaj napisz do federacji.
Do normalnego zakresu czynności chcą mi to dołożyć, żeby to było polecenie służbowe, żebym nie odmówiła.
Oprócz Odmowa prowadzenia projektu - Stare tematy przeczytaj również:
przekroczenie dochodu a KN
algorytm pfron rehabilitacja dzieci i młodzieży
Zgłaszanie rodziców biologicznych do BIG
od kiedy przyznać świadczenie dla RZ
poszukiwana rodzina zastępcza
dofinansowanie turnus
Zasiłek pielęgnacyjny do dofinansowań ze srodków PFRON
Moduł II
rodzina zastępcza za granicą
Przerwa w nauce pełnoletniej pozostającej w r.z.
zły adres w decyzji
PCPR a Uczelnia
Nagrywanie pracownika!!
Pomoc finansowa na usamodzielnienie i pomoc na kontynuowanie
dofinansowanie aparatu słuchowego.
Moduł II powtarzanie semestru