odmowa zasiłku celowego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 kwie 2014, 11:07

Mam pytanie czy jak przyznajecie zasiłki celowe specjalne to czy najpierw wydajecie decyzje odmowna na zasiłek celowy . bo jedne Ośrodki wydaja inne nie . Prosze o opinię.
marta123

Napisano: 17 kwie 2014, 11:11

nie, to by było jakieś kuriozum
p..

Napisano: 17 kwie 2014, 11:23

kuriozum ? a niby dlaczego, do celówki się kwalifikuje i odmowa musi być dobrze uzasadniona, a jeżeli mówimy o specjalnym tzn, że przekracza kryterium dochodowe i nie kwalifikuje się do świadczeń, łatwiej odmówic
malagosia

Napisano: 17 kwie 2014, 11:23

dlaczego kuriozum? w jednym MOPS gdzie pracowałam tak robiono i nie zakwestinowane było to przez kontrolujących
marta123

Napisano: 17 kwie 2014, 11:27

No moze nie kuriozum, ale totalna głupota. Jasne, ze tak można, ale po co ? Wszystko mozna na jednej decyzji.
BadAss

Napisano: 17 kwie 2014, 11:29

BadAss pisze:No moze nie kuriozum, ale totalna głupota. Jasne, ze tak można, ale po co ? Wszystko mozna na jednej decyzji.
ale jak widze z Waszych wypowiedzi to trzeba ? ja moge i na jednej decyzji tylko czy jest konieczność?
Gość

Napisano: 17 kwie 2014, 11:48

dla tych, co nie zrozumieli wątpliwości marty 123:
chodzi o wydanie decyzji odmownej w sprawie przyznania zasiłku celowego osobie, której przyznaje się specjalny zasiłek celowy.
wydawanie odmowy w takim przypadku jest niecelowe i beznadziejnie głupie!
zasadne jest tylko w przypadku, gdyby klient przekraczający kryterium określił we wniosku, że ubiega się o zasiłek celowy.
p..

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x