odprawa - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 23 wrz 2021, 14:25

heiland pisze:
23 wrz 2021, 13:47
Ludzie, jak Wy mogliście odpowiadać za rozpatrywanie spraw w oparciu o obowiązujące przepisy gdy macie od dłuższego czasu problem z tym czy się Wam należy czy nie odprawa...
A później nie dziwią stereotypy o urzędnikach bez jakiejkolwiek wiedzy :(
Rozpatrywali lub nie rozpatrywali. Niestety znajomość przepisów wśród różnych urzędników zawsze budziło jakieś wątpliwości. ;)

Nie ma co płakać nad odprawą tylko pracy szukać, a nie budzić się z ręką w nocniku.
zdzislaw_dyrma
Starszy referent
Od: 30 cze 2018, 14:24
Zajmuję się: ŚW/ŚR/300

Napisano: 12 paź 2021, 11:24

heiland pisze:
23 wrz 2021, 13:47
Ludzie, jak Wy mogliście odpowiadać za rozpatrywanie spraw w oparciu o obowiązujące przepisy gdy macie od dłuższego czasu problem z tym czy się Wam należy czy nie odprawa...
A później nie dziwią stereotypy o urzędnikach bez jakiejkolwiek wiedzy :(
Dowartościowywanie się na jakimś forum kosztem obcych ludzi... Co kto lubi ;)
Odprawa to kwestia typowo kadrowa, ale widzę, że trafiliśmy tutaj na prawdziwą alfę i omegę ;)
SARAKOM
Praktykant
Od: 23 cze 2021, 14:12
Zajmuję się: DM, DE, stypendia

Napisano: 12 paź 2021, 12:02

SARAKOM pisze:ale widzę, że trafiliśmy tutaj na prawdziwą alfę i omegę
Nie trzeba takową być aby wiedzieć podstawowe rzeczy szczególnie w takiej pracy jakiej jesteśmy, wstyd mi za takich panikarzy czy tych "mondrych" co nie wiedzą co i jak, że pracuję na takim stanowisku jak oni.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 12 paź 2021, 14:36

@SARAKOM, cytując klasyka "pchasz się w multikonto". Coś jeszcze chcesz/chcecie dodać?
Może jakiś żart? A może porozmawiamy o zaburzeniach dysocjacyjnych tożsamości? :geek:
Spoiler
Tymczasem bez szczegółów i w dwa kliknięcia znalazłem łącznie 10 kont... ciekawe...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 13 paź 2021, 7:41

Odprawa to pierwsze, co sprawdziłam, jak "wyskoczył" projekt ustawy zmieniającej. Niestety, większości z nas... nie będzie przysługiwała żadna odprawa. A w tych dużych organach, które zatrudniają ponad 20 pracowników, też nie wszyscy otrzymają odprawy. Jak już ktoś napisał na forum, muszą być wszystkie warunki z przepisów szczegółowych spełnione jednocześnie do otrzymania odprawy.

A propos znajomości przepisów, pracuję w małym ośrodku i mam dostęp do systemu informacji prawnej. Dziwi mnie, że są JST które nie zabezpieczają swoim pracownikom - urzędnikom dostępu do podstawowej wiedzy prawnej. Znam przypadki, że pracownicy szukają ustaw w googlach... ręce i cycki opadają.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 19 paź 2021, 13:25

U nas pracownik 500+ będzie miał 2msc odprawę, czy jest możliwość pokryć ją ze środków własnych Ośrodka? Czy raczej konieczne jest pokrycie takiej odprawy ze środków zleconych? Jak to wygląda od strony księgowo-finansowej, może ktoś się orientuje?
kataszaa
Praktykant
Od: 26 kwie 2021, 13:55
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 20 paź 2021, 8:09

MartaW pisze:Znam przypadki, że pracownicy szukają ustaw w googlach... ręce i cycki opadają.
Nie musisz znać takich przypadków, ja mam takową wyszukiwarkę aktualnych przepisów. Witamy w Polsce B...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 20 paź 2021, 13:59

MartaW pisze:
13 paź 2021, 7:41
Odprawa to pierwsze, co sprawdziłam, jak "wyskoczył" projekt ustawy zmieniającej. Niestety, większości z nas... nie będzie przysługiwała żadna odprawa. A w tych dużych organach, które zatrudniają ponad 20 pracowników, też nie wszyscy otrzymają odprawy. Jak już ktoś napisał na forum, muszą być wszystkie warunki z przepisów szczegółowych spełnione jednocześnie do otrzymania odprawy.

A propos znajomości przepisów, pracuję w małym ośrodku i mam dostęp do systemu informacji prawnej. Dziwi mnie, że są JST które nie zabezpieczają swoim pracownikom - urzędnikom dostępu do podstawowej wiedzy prawnej. Znam przypadki, że pracownicy szukają ustaw w googlach... ręce i cycki opadają.
ja wyszukuje w necie na stronie sejmu masz coś do mnie?
urzędas
Referent
Od: 09 kwie 2014, 9:01
Zajmuję się: SW, FA, ŚR, DS sprawozdania listy wypłat

Napisano: 20 paź 2021, 14:29

[/quote]

ano właśnie u nas dostęp do tego ma tylko kierownik i moze ksiegowość :/
a oplacane jest co miesiac z kasy ops i ja szukam in fo w googlach:/
musze sie chyba upomniec o dostep do tego ;>
muusia
Starszy referent
Od: 14 wrz 2017, 9:44
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 26 paź 2021, 11:39

heiland pisze:
20 paź 2021, 8:09
MartaW pisze:Znam przypadki, że pracownicy szukają ustaw w googlach... ręce i cycki opadają.
Nie musisz znać takich przypadków, ja mam takową wyszukiwarkę aktualnych przepisów. Witamy w Polsce B...
Ty sobie chyba jajca robisz :shock:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x