Rozpatrywali lub nie rozpatrywali. Niestety znajomość przepisów wśród różnych urzędników zawsze budziło jakieś wątpliwości.

Nie ma co płakać nad odprawą tylko pracy szukać, a nie budzić się z ręką w nocniku.
Rozpatrywali lub nie rozpatrywali. Niestety znajomość przepisów wśród różnych urzędników zawsze budziło jakieś wątpliwości.
Dowartościowywanie się na jakimś forum kosztem obcych ludzi... Co kto lubi
Nie trzeba takową być aby wiedzieć podstawowe rzeczy szczególnie w takiej pracy jakiej jesteśmy, wstyd mi za takich panikarzy czy tych "mondrych" co nie wiedzą co i jak, że pracuję na takim stanowisku jak oni.SARAKOM pisze:ale widzę, że trafiliśmy tutaj na prawdziwą alfę i omegę
Nie musisz znać takich przypadków, ja mam takową wyszukiwarkę aktualnych przepisów. Witamy w Polsce B...MartaW pisze:Znam przypadki, że pracownicy szukają ustaw w googlach... ręce i cycki opadają.
ja wyszukuje w necie na stronie sejmu masz coś do mnie?MartaW pisze: ↑13 paź 2021, 7:41Odprawa to pierwsze, co sprawdziłam, jak "wyskoczył" projekt ustawy zmieniającej. Niestety, większości z nas... nie będzie przysługiwała żadna odprawa. A w tych dużych organach, które zatrudniają ponad 20 pracowników, też nie wszyscy otrzymają odprawy. Jak już ktoś napisał na forum, muszą być wszystkie warunki z przepisów szczegółowych spełnione jednocześnie do otrzymania odprawy.
A propos znajomości przepisów, pracuję w małym ośrodku i mam dostęp do systemu informacji prawnej. Dziwi mnie, że są JST które nie zabezpieczają swoim pracownikom - urzędnikom dostępu do podstawowej wiedzy prawnej. Znam przypadki, że pracownicy szukają ustaw w googlach... ręce i cycki opadają.