odsetki przy ratach
Re: odsetki przy ratach
zgadza się.. ale zgodnie z ust.9 zaległość można rozłożyć na raty.. wówczas odsetki liczysz od nieterminowo spłaconych rat..
jeżeli nie to jaki sens ma wnioskowanie o rozłożenie na raty? jaka różnica czy wpłacę w terminie do 20.II czy tydzień później skoro tak czy inaczej liczą mi odsetki?
jeżeli nie to jaki sens ma wnioskowanie o rozłożenie na raty? jaka różnica czy wpłacę w terminie do 20.II czy tydzień później skoro tak czy inaczej liczą mi odsetki?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dzik a po czym to wywnioskowałeś?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dzik reasumując jeśli ktoś wpłaca jednorazowo to mu liczysz odsetki a jeśli rozkładasz na arty to nie liczysz, tak?
jeżeli ktoś nie ma rozłożone na raty to mu licze od pierwszego dnia miesiąca następującego po dniu wypłaty do dnia spłaty.. jeżeli ma rozłożone na raty to tylko od nieterminowo spłaconych rat..
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czyli temu co ma na raty rozłożone nie liczysz odsetek, jak wpłaca w terminie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
i jeszcze raz pytam ska takie wnioski?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
w ust. 9 nie ma słowa o tym, że jak na raty to nie liczysz odsetek
~dzik czyli odsetki wg ciebie nalezy liczyc osobam ktorym nie rozklada sie na raty swiadczen nienaleznie pobranych, tak?
\"zgadza się.. ale zgodnie z ust.9 zaległość można rozłożyć na raty.. wówczas odsetki liczysz od nieterminowo spłaconych rat..
jeżeli nie to jaki sens ma wnioskowanie o rozłożenie na raty? jaka różnica czy wpłacę w terminie do 20.II czy tydzień później skoro tak czy inaczej liczą mi odsetki?\"
art. 30 ust. 8 jasno i wyraznie mowi swiadczenie nienaleznie pobrane podlega zwrotowi wraz z ustawowymi odsetkami - niezaleznie od tego czy ktos wplaca jednorazowo czy ratalnie.
na raty mozna rozkladac dlatego ze np ktos nie jest w stanie jednorazowo wplacic 500 bo go po prostu nie stac na taki wydatek jednorazowo ale ust. 9 nie zwalnia z naliczania odsetek daje pewne mozliwosci
jeżeli nie to jaki sens ma wnioskowanie o rozłożenie na raty? jaka różnica czy wpłacę w terminie do 20.II czy tydzień później skoro tak czy inaczej liczą mi odsetki?\"
art. 30 ust. 8 jasno i wyraznie mowi swiadczenie nienaleznie pobrane podlega zwrotowi wraz z ustawowymi odsetkami - niezaleznie od tego czy ktos wplaca jednorazowo czy ratalnie.
na raty mozna rozkladac dlatego ze np ktos nie jest w stanie jednorazowo wplacic 500 bo go po prostu nie stac na taki wydatek jednorazowo ale ust. 9 nie zwalnia z naliczania odsetek daje pewne mozliwosci
Oprócz odsetki przy ratach - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
nienależnie co?
nienależnie mi płacono, proszę o radę
znowu PIT 8 c
znowu PIT 8 c
becik-koordynacja
czy oryginał?
czy becik podlega koordynacji?
Faktyczny ojciec inny niż na akcie urodzenia.
Becikowe
czy przysługuje becikowe ?
czy becik podlega koordynacji?
od kiedy
przysposobienie jaki dokument oprócz postanowienia sądu
wzór na postanowienie o wszczeciu postepowania
odsetki
becikowe