odwołanie z SKO- Elmer kukniesz:-) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 lis 2015, 15:00

w sierpniu wysłałam odwołanie dłużnika od decyzji orzekającej zwrot z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego . zrobiłam wszczęcie postępowania dłużnik poprzesyłał mi dokumenty a my i tak odm odmówiliśmy mu umorzenia ponieważ nie była to trudna sytuacja. w dniu wczorajszym otrzymała pismo SKO do ponownego rozpatrzenia. Tak się teraz zastanawiam bo coś mi się kojarzy że Mazurkiewicz na szkoleniu gadał że jeżeli teraz wróci mi odwołanie to ja mogę zrobić umorzenie postępowania i sprawa zamknięta ( w związku z tą ustawą wrześniową???) czy to prawda czy jednak znowu na nowo mam robić wszczęcie postępowania i uruchamiać całą procedurę na nowo???
Proszę o podpowiedź
@WP

Napisano: 19 lis 2015, 15:07

Coś pomieszałaś strasznie. Od czego się dłużnik odwołał??? Od decyzji o umorzenie należności czy od decyzji o zwrocie należności?
Anett07

Napisano: 19 lis 2015, 15:10

Jeżeli masz do ponownego rozpatrzenia to wydajesz nową decyzję z uwzględnieniem tego co napisało SKO
Anett07

Napisano: 19 lis 2015, 15:37

ja wydałam decyzję o zwrocie należności dla dłużnika. a on napisał wniosek o umorzenie odsetek i kosztów naliczonych od kwoty należności z tytułu wypłaconych świadczeń oraz o zmianę sposobu egzekucji i odroczenie sprawy ( taki mały koncercik).
@WP

Napisano: 19 lis 2015, 15:42

rozpatrujesz normalnie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]