okres sprawozdania
okres sprawozdania
Powiedzcie mi czy w tym sprawozdaniu ograniczamy się tylko do daty 31-08-2014r. czy liczymy też wnioski po 01-09-2014 bo już się pogubiłem przez te wyjaśnienia MPIPS
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: okres sprawozdania
Co tego co mi się wydaje to liczysz wnioski dla których nastąpiło wydanie kart, czyli jeżeli w miesiącu sierpniu przyjęłaś wnioski dla których karty zostały odebrane dopiero teraz we wrześniu to ich już nie wliczasz.
Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić
Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić
czyli jak karta przyszła mi w sierpniu, a Pani mi dzis odebrała karte to nie liczę jej w kartach wydach?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W sprawozdaniu nie masz przecież pozycji dostarczoan do gminy
ale chodzi mi, że w wierszu 1.1.1 musze wpisac o jedna wiecej niż w wierszu 2, gdyż wiersz 2 mówi o tych rodzinach, ktorym wydano karte ? a wiersz 1.1.1 musze umiescic te ktore są wydane + te ktore są nieodebrane i leżą u nas. Jednak ta jedna karta przyszła mi 22 sierpnia, ale dzis mi Pani odebrała to ją wliczam do wiersza 1.1.1, dobrze mysle?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przeczytaj co jest w poszczególnych wierszach
wiersz 1.2 mówi o wydanych duplikatach kart
Wiersz 1 (autosumowanie)
jest sumą wierszy 1.1, 1.2, 1.3
wiersz 1.1 jest sumą wierszy 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3
Moim zdaniem w sprawozdaniu wykazuje się tylko, wnioski dla których karty zostały wydane, podobno jakieś ośrodki dostały wyjaśnienia w tej sprawie umieszczone były na forum poszukaj dokładnie
wiersz 1.2 mówi o wydanych duplikatach kart
Wiersz 1 (autosumowanie)
jest sumą wierszy 1.1, 1.2, 1.3
wiersz 1.1 jest sumą wierszy 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3
Moim zdaniem w sprawozdaniu wykazuje się tylko, wnioski dla których karty zostały wydane, podobno jakieś ośrodki dostały wyjaśnienia w tej sprawie umieszczone były na forum poszukaj dokładnie
Wyjaśnienia, które MPiPS zamieściło w CAS jasno mówią, że w wierszu 1. liczymy wszystkie wnioski na podstawie, których fizycznie wydaliśmy karty jak i te wnioski na podstawie których otrzymaliśmy do dnia 31.08. karty ale jeszcze ich nie wydaliśmy czyli mają status dostarczonych Dopiero w wierszu 3 i 4 podajemy dane związane z faktycznym wydaniem kart /bez kart dostarczonych/
wlasnie o to mi chodzi, ze w przypadku wiersza 1 biore pod uwage liczbe wydanych + dostarczonych do gminy w sierpniu kart, a w wierszu 2 tylko liczbe faktycznie wydanych. Nawet jak miałam dostarczoną w sierpniu karte, a odebraną we wrzesniu to liczę ją w wierszu 1, gdyż dostarczona była do sierpnia, ale nie licze jej w wierszu 2, gdyż odebrana dopiero była we wrzesniu...dobrze rozumiem?
Oprócz okres sprawozdania - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Decyzja przyznajaca asystenta
jak pisać?
czy sprawozdanie wysyłać w formie papierowej
zamowienie druku, a zamówienie kart
upłynął termin ważności
Sprawozdanie
Klasa maturalna
Adres Zameldowania-zamieszkania
błąd
czy o przedłużenie nowy wniosek
Koszt wydania KDR