Jeszcze podniosę ten wątek..bo mi spokoju nie daje..

Miałam taką sytuację: Klient długotrwale chory pozostawał bez dochodu i był objęty pomocą w formie zasiłków okresowych w m-cach I , II, III 2014 r. ( 3 odrębne decyzje)
W tym czasie toczyła się sprawa w sądzie okręgowym, ponieważ facet pozwał ZUS o wypłatę świadczeń z tytułu zasiłków chorobowych, których ZUZ mu odmówił. W m-cu maju br. sąd orzekł na korzyść klienta i wydał decyzję przyznającą zasiłek chorobowy za okres obejmujący korzystanie z okresówek. Oczywiście wypłacił klientowi należny zasiłek chorobowy w maju.
Wliczając przyznane za tamten okres zasiłki chorobowe klientowi nie przysługiwałyby zasiłki okresowe. Ponieważ decyzje były zakończone wznowiłam postępowanie w sprawie.
Następnie wydałam decyzje uchylające zasiłki okresowe. Teraz czekam na uprawomocnienie się decyzji, aby wydać kolejne- orzekające zwrot.
Czy postąpiłam słusznie ?
Proszę o komentarz również pana Rajskiego.
Nie mam przed sobą dokumentacji i nie pamiętam jakiej podstawy użyłam w uzasadnieniu...na pewno powołałam się na zaistnienie nowych okoliczności nieznanych organowi..itd.
Nadmieniam, że klient nadal korzysta z okresówek i z tego świadczenia ew. będzie zwracał świadczenia.