opieka szkodzi nie pomaga - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 09 lip 2011, 22:29

Kilka razy w przeciągu 10 lat, miałam ciężka sytuacje , więc zgłosiłam się do opieki po pomoc ! Nie dość że kiedy ją otrzymałam to były marne grosze to jeszcze za każdym razem miałam dodatkowe problemy , psuli mi bardziej opinie niż na to zasłużyłam , włóczyłam się po sądach i psychologach byłam wiecznie o coś nękana ! Nigdy jednak nic nie udowodniono w sprawach mi wytyczanych ... obiecałam sobie ze już nigdy nie skorzystam z owej pomocy ! odważyłam się jednak , w styczniu i zgłosiłam się do OPS ! Żałuję jak za każdym razem ! Otrzymałam pomoc na 3 miesiące ... więcej już nie potrzebowałam , sytuacja w domu się unormowała ! Jednak miesiąc temu dostałam wezwanie do sądu skierowane przeciwko mnie z powódctwa opieki oczywiście o wydanie zarządzeń w przedmiocie władzy rodzicielskiej !Sprawa zgłoszona w lutym. W miedzy czasie kilka dobrych lat temu byłam posądzona o problemy z alkoholem ! Była to bzdura ale testy musiałam przejść dla dobra sprawy … oczywiście wygrałam a w sądzie usłyszałam co ja tu robie i że chyba ktoś mnie w opiece bardzo nie lubi ! Żyłam wtedy w związku małżeńskim z alkoholikiem który nigdy o takie rzeczy nie był posądzony ,były interwencje policji na moją prośbę , opieka nigdy nic w sprawie mojego męża nie zrobiła ! Teraz żyje w bardzo udanym związku, mój partner nie pije nie pali ,nie ma żadnych uzależnień ! Jednak na sprawie usłyszałam.. że właśnie on ma problemy z alkoholem ! nie mam siły już na walkę z opieką społeczną , jestem zła i rozgoryczona , przede mną jeszcze jedna sprawa ! jedno mnie zastanawia ! DLACZEGO TAK MI OPS SZKODZI NIE POMAGA ! I CO Z TYM MAM ZROBIĆ BO PRZECIEŻ NIE ZOSTAWIĘ TAK TEGO ! Pomoc opieki skończyła się w lutym a za mną nadal się ciągnie koszmar kilku złoty jakie od OPS otrzymałam !
~agi

Napisano: 19 lip 2011, 16:21

Totalna bzdura takich pieniędzy na zasiłki celowe to mój ośrodek nie miał i nie ma.
agi wydaje mi się,że potrafisz przeliczyć na te \'\'procenty.\"\"
~Iza

Napisano: 19 lip 2011, 16:56

to co ci się wydaje mało mnie obchodzi ! jesteś kolejnym przykładem osądzania ludzi o których nie masz żadnego pojęcia !

typowe dla pracowników ops ... nie pomogą .. skrytykują ... i świete udają pff a co ty robisz na tym forum ? pomagasz czy tylko krytykujesz myśląc jak stanąć w obronie ops ?
bo wydawało mi się przez chwilę że macie pomóc i wspierać ... nie ta osoba i nie to stanowisko ...........
~agi

Napisano: 19 lip 2011, 17:04

A Ty co robisz tylko narzekasz,że pomoc społeczna ci szkodzi ,a nie pomaga widocznie ma powody.
z tego co piszesz nie jesteś osobą niepełnosprawną, to wez się za robotę.
~Iza

Napisano: 19 lip 2011, 18:13

przepraszam... chodzi o prawdę ! a na mnie ma kto zapracować ! a poza tym dziecko ma sobie samopas siedzieć ? halo !
~agi

Napisano: 26 lip 2011, 12:15

jeszcze chwila i wszystko będzie jasne :)
~agi

Napisano: 21 sty 2014, 0:08

nigdy niezwróce sie do opsu o pomoc to przeklenstwo takie osrodki
,dobijaja jeszcze ofiary a nie pomagaja
~ops

Napisano: 21 sty 2014, 0:11

taaaa łopieke dać do owsika albo do karetasa i bidy nie będzie
~...

Napisano: 21 sty 2014, 16:13

Czasem sr.acie do własnego gniazda.
~Adam

Napisano: 21 sty 2014, 17:52