opiekun prawny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 27 lut 2017, 13:38

Proszę o pomoc !
Matka pobiera fundusz alimentacyjny na nieletnią córkę. Matka ta obecnie trafiła do aresztu śledczego, a opiekunem prawnym dziecka została babka.
I mam pytanie co obecnie zrobić z decyzją przyznającą matce fundusz. Uchylić decyzję na matkę i przyznać opiekunowi prawnemu dziecka czyli babce, czy tylko zmienić w części dotyczącej wnioskodawcy
ewwa

Napisano: 27 lut 2017, 13:51

Proszę o pomoc jak wy robicie w podobnych przypadkach ?
ewwa

Napisano: 28 lut 2017, 9:22

tez mam podobny przypadek, tylko że opiekunem prawnym postanowieniem sądu zostaje ciotka dziecka na czas nieobecności rodzica w kraju i rodzic ten ma zawieszoną władzę rodzicielską na ten czas nieobecności. dzwoniłam do innego ośrodka to tam mi podpowiedzieli,ze decyzji nie trzeba uchylać/zmieniać/wydawać nowej tylko notatka służbowa i pismo opiekuna prawnego że to on sprawuje opiekę. ale jadę jeszcze w czwartek na szkolenie i dopytam czy tak się robi :)
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 01 mar 2017, 12:29

Ok dzięki. Jak wrócisz ze szkolenia to proszę odpisz
ewwa

Napisano: 02 mar 2017, 11:32

gdzie będziesz na szkoleniu i kto bedzie szkoliL?
GRAS

Napisano: 03 mar 2017, 13:08

anavika proszę napisz co tam na szkoleniu Ci powiedzieli
ewwa

Napisano: 06 mar 2017, 9:01

byłam w Rzeszowie na Mazurkiewiczu. co do opiekuna prawnego, to nic nie zmieniamy, tylko bierzemy oświadczenie opiekuna prawnego, że sprawuje opiekę, notatka służbowa i przeliczenie dochodu (zostaje tylko dochód dziecka/dzieci)
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 06 mar 2017, 12:20

Dzięki wielkie, że odpisałaś. Tak właśnie zrobię.
ewwa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x