Opiekun prawny a wielodzietność - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 20 mar 2014, 12:11

Mam Pana, który ma 4 córki i pobiera na nie u mnie ZR, Jedna z córek urodziła dziecko i Pan został opiekunem prawnym. Czy dać mu też wielodzietność.
~Anka

Napisano: 20 mar 2014, 12:23

nie
~madzia

Napisano: 20 mar 2014, 13:04

musi złoży osobny wniosek na wnuka i w składzie rodziny wpisuje tylko wnuka art. 5 ust 11
~Dorota

Napisano: 21 mar 2014, 13:59

w tym art chodzi tylko o dochód
~benia

Napisano: 21 mar 2014, 14:12

Tak ! Przysługuje do czas osiągnięcia pełnoletności przez matkę dziecka.
~Prawniczka

Napisano: 21 mar 2014, 17:10

Anka
wielodzietność płacisz dalej na trzecie i czwarte dziecko .Na córke która urodziła dalej płacisz zasiłek i dodatki do czasu aż ukończy 18 lat.

na dziecko pod opieką prawną nie płacisz wielodzietności. Opiekun składa odrebny wniosek ..... to dziecko jest \"odrębną rodziną\" i tu wielodzietność nie będzie przysługiwala
~~o~

Napisano: 21 mar 2014, 18:37

nie kituj więcej ~Prawniczka
~madzia

Napisano: 23 mar 2014, 10:21

Nie kituję. Ni stawiajcie na równi sytuacji gdzie matka również jest niepełnoletnia! To Wam przydałoby się jakieś doszkolenie, masakra co sie dzieje, co miasto to inne metody, inne prawo. To forum to wstyd, wielki wstyd dla Was. Świadczy tylko o tym, że pracują tam osoby kompletnie znające sie na swojej robocie, decydujące o życiu ludzi.
Wystarczy jedno zadane pytanie i okazuje się że jest na nie kilka innych, zupełnie innych odpowiedzi ! Koszmar....
~Prawniczka

Napisano: 23 mar 2014, 16:34

już o tym raz pisałam prawniczko od siedmiu boleści
opiekun prawny nie może brać wielodzietności bo chociażby art. 3 pkt 16
rodzinie – oznacza to odpowiednio następujących członków rodziny: małżonków, ..............; do członków rodziny nie zalicza się dziecka pozostającego pod opieką opiekuna prawnego, ..............

a teraz zapytam o twoją podstawę prawną potwierdzającą twoją teorię
~madzia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x