opinie dla fundacji - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 13 lut 2014, 17:22

czy ktos pomoże
~ewa

Napisano: 13 lut 2014, 17:31

My nie robimy, wręcz mamy zabronione, ani na wniosek fundacji ani klinta, mamy interpretacje MPIPS że nie możemy takich opinii czy wywiadów wobić!
~anka

Napisano: 13 lut 2014, 19:44

My od dawna nie robimy, mamy też interpretacje ministerstwa i informujemy o tym klientów, rozumieją to i na tym się kończy temat opinii dla fundacji.
~Ania

Napisano: 13 lut 2014, 22:34

czy pracownicy socjalni osrodka pomocy spolecznej mogą wydawać na prosbe PCPR opinie lub informacje na temat kandydatow na rodzine zastepcza?
~zainteresowany

Napisano: 14 lut 2014, 13:21

Co wy tacy służbiści.Jak kobieta przychodzi i prosi o kartę informacyjną do fundacji to robię i ona podpisuje.Tu chodzi o to żeby pomóc a nie zaszkodziś, pozdrawiam
~iza

Napisano: 14 lut 2014, 13:49

Iza ale jest to działanie nieuprawnione. Takie jest stanowisko MPiPS nie wolno nam tego robić. Jak następnym razem przyjdzie pani żeby jej pożyczkę podżyrować, to też podpiszesz?
~Ania

Napisano: 17 lut 2014, 12:16

wrzućcie mi interpretację ministerstwa bo trudno mi wytłumaczyć podopiecznej że nie mam \"prawa\" jej wydać takiej opinii
~just

Napisano: 17 lut 2014, 16:00

czekamy na tą interpretację
~alina

Napisano: 17 lut 2014, 16:28

Mam takie pismo, nie zmieszczę bo nie mam jak. Generalnie ministerstwo wskazuje na art. 100 ust. 2 uops, który nie zezwala na zbieranie danych w każdym przypadku lecz tylko gdy jest to niezbędne do przyznania lub odmowy przyznania świadczenia. Podsumowując OPSy nie mają uprawnień do zbierania informacji o sytuaci materialno - bytowej rodzin i przekazywania ich organizacjom pozarządowym, stowarzyszeniom, fundacjom itp.
~Ania D.

Napisano: 17 lut 2014, 16:40

no ale jeśli rodzina korzysta ze wsparcia ośrodka to nie można tego traktować jak informację -może wyrażę sie nie fachowo ale-posiadaną
~just

Strona 2 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x