Orzeczenie do 31.12.2021 przysnane przez SKO
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW
- Kontakt:
Orzeczenie do 31.12.2021 przysnane przez SKO
SKO przyznało prawo do ŚP do 31.12.2021 r, tj na okres ważności orzeczenia. Wiem już, że został złożony wniosek na komisję lekarską o wydanie nowego orzeczenia. Przedłużam zatem z ustawy covidowej prawo do ŚP. Jeśli zostanie dostarczone do mnie nowo wydane orzeczenie rozumiem, że przyjmuję wniosek z nowym orzeczeniem i dokonuję całej procedury na odwołanie, tak? (to było świadczenie z odwołania). Co wtedy z tą decyzją covidową?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Orzeczenie do 31.12.2021 przysnane przez SKO
Czy ktoś może mi pomóc w tej kwestii?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Kiedyś było takie fajne pismo z Ministerstwa a propos przedłużania na COVID, to chyba na CAS wisiało jakoś niedługo po wejściu - niestety go nie mam, bo już nie pracuję, ale być może ktoś będzie miał. Na pewno nie powinno być /nie będzie NP. za tę decyzję covidową.
https://www.kasarodziny.pl/
-
- Stażysta
- Kontakt:
Odnalazłam komunikat mówiący o tym, że przedłużone prawo do ŚP na COVID, nie będzie świadczeniem nienależnie pobranym.bubek pisze: 03 sty 2022, 14:37 Kiedyś było takie fajne pismo z Ministerstwa a propos przedłużania na COVID, to chyba na CAS wisiało jakoś niedługo po wejściu - niestety go nie mam, bo już nie pracuję, ale być może ktoś będzie miał. Na pewno nie powinno być /nie będzie NP. za tę decyzję covidową.
Czyli przedłużone prawo w związku ze stanem epidemii zachowuje ważność do upływu 60 dnia od dnia odwołania epidemii lub do wydania nowego orzeczenia. W tym przypadku kiedy osoba dostarczy do mnie nowe orzeczenie, decyzja covidowa wygasa a ja rozpatruję wniosek na podst. nowego orzeczenia, dobrze rozumiem?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Moim zdaniem dobrze, przy okazji jak możesz to załącz ten komunikat na forum jako załącznik 

https://www.kasarodziny.pl/
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuję za pomoc.bubek pisze: 03 sty 2022, 16:15 Moim zdaniem dobrze, przy okazji jak możesz to załącz ten komunikat na forum jako załącznik![]()
Posiadam ten komunikat w wersji papierowej jedynie ale jeśli uda mi się odnaleźć gdzieś link, jak najbardziej załączę

Oprócz Orzeczenie do 31.12.2021 przysnane przez SKO - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
nowa kwot ŚP
przedłużenie dod. z tyt. kszt. na podst. ust. covid.
zmiana wysokości świadczenia pielegnacyjnego a decyzja SKO
Jak dobrze wyliczyć dochód na podstawie wydruku z MF
czy wysyłać do koordynacji
Kindergeld - dochód nieopodatkowany?
czy musi być nowy wniosek na zasiłek pielęgnacyjny
świadczenie rodzicielskie a zasiłek dla bezrobotnych
czy należy wpisać do składu rodziny
Świadczenia rodzinne dla cudzoziemców.
ŚP - wniosek składa córka, żona pracuje
Rozliczenie z UW potrącenia
składka zdrowotna w sprawozdaniu - Sygnity
Świadczenie pielęgnacyjne zgon osoby nad którą opieka