osoba chora psychicznie jako klient pomocy społecznej

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
ODPOWIEDZ
~Krzysztof

osoba chora psychicznie jako klient pomocy społecznej

Post autor: ~Krzysztof »

Witam piszę pracę o osobach chorych psychicznie jako klientach pomocy społecznej potrzebuję materiałów bo nie wiem jak to wszystko ugryźć
~pracownik socjalny

Re: osoba chora psychicznie jako klient pomocy społecznej

Post autor: ~pracownik socjalny »

a ja bym spróbowała jeden rozdzialik o środowiskowych Domach samopomocy dla osób ze schorzeniami psychicznymi na pewna macie w poblizu taki dom i tak pomodelowac tematem żeby można było opisać SDS i osoby niepełnosprawne tam uczeszczajace. Sa jeszcze DPSy dla osób chorych psychicznie, są też specjalistyczne usługi opiekuncze dla osób ze schorzeniami psychicznymi - a tak na serio to radze zastąpic słowa chory psychicznie na osoba niepełnosprawna ze schorzeniami psychicznymi to lepiej brzmi.
~Krzysztof

Post autor: ~Krzysztof »

tak dobry pomysł to brzmi dużo lepiej osoba niepelnosprawna ze schorzeniami psychicznymi, a temat pracy może być zodyfikowany inaczej może śds jako miejsce aktywizacji spolecznej i zawodowej
~Izabela

Post autor: ~Izabela »

Krzysztof ...... OSOBA CHORA PSYCHICZNIE !!!! Jeżeli osoba choruje na schizofrenie paranoidalną to jest to choroba psychiczna.....
Pozdrawiam
Zacznij od tego czym jest choroba psychiczna itd.., następnie śds-y dps-y , szpitale dla osób chorych psychicznie !

~socjalna LUB

Post autor: ~socjalna LUB »

a może psychiatria środowiskowa, zgodnie z Narodowym Programem Ochrony Zdrowia psychicznego ;)
ODPOWIEDZ