Witajcie. Powiedzcie mi czy ktoś z was korzysta z zapisu art. 90n ust. 5 tzn. jeśli rodzina korzysta ze świadczeń pieniężnych pomocy społecznej to może nie przedkładać zaświadczeń/oświadczeń o dochodach tylko wystarczy zaświadczenie o korzystaniu ze świadczeń pomocy społecznej?
Zastanawiam się nad tym bo może być tak, że rodzina która korzysta z pomocy społecznej ale po doliczeniu do dochodu rodziny zasiłku okresowego to już się na stypendium nie łapie. a jakbym tylko patrzyła na jej zaświadczenie o korzystaniu z pomocy społecznej to by się łapała. Może to jest jakaś pomyłka i nie nalezy brać pod uwagę kwot zasiłków celowych?
co o tym myślicie?
osoba korzystająca ze świadczeń pomocy społecznej
Re: osoba korzystająca ze świadczeń pomocy społecznej
Podpowiedzcie gdzie napisać zapytanie w tej sprawie?
Ja osobiście nie biore od ludzi takichzaświadczeń ale sama przygotowuje sobie tabelkę w której wypisane sa wszystkie rodzaje świadczeń które powinno brać sie pod uwagę przy przeliczaniu dochodu i ludzie mi sami wpisują kwoty albo sama to robię ale tak czy tak sprawdzam czy wpisali poprawne kwoty, a jeżeli chodzi o zasiłek celowy to nie bierzemy go pod uwagę do przeliczania dochodów
mała pomyłka chodził mi oczywiście o zasiłki okresowe z pomocy społecznej 

Jeżeli chodzi o okresowe to wliczamy oczywiście do dochodów
my tez wliczamy. i niestety czasem powoduje to odmowę bo przekracza dochód z okresówką
Oprócz osoba korzystająca ze świadczeń pomocy społecznej - Stypendia przeczytaj również:
prośba o wzór decyzji przyznającej
PIERWSZY DZWONEK
dot. wyprawka i stypendium
sprzet sportowy
instytucja zapewniająca całodobowe utrzymanie
Decyzja styp
zwrot nienależnie pobranego stypendium
czy wliczamy do dochodu
uczenica ma dziecko
szkolenie Piotr Ciszewski
inna gmina
nienależne pomóżcie