Elmer, SKO utrzymało w mocy decyzje uchylającą SP od 15.06.2013 r, i ponownie przyszła do nas dokumentacje z tamtego OPS do rozpatrzenia sprawy śp zgodnie z właściwością, my teraz mamy rozpatrzeć wniosek na śp za te 2 tygodnie co oni uchylili :/ jaka wydać decyzje na jakie przepisy sie powołać dziś ???
Na podstawie art.3 pkt 11; art.17; art.20 ust.3; art. 24; art.48 ust.3 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (t.j. Dz.U. Nr 139, poz. 992 z późn. zm), art. 12 ustawy z dnia 7 grudnia 2012r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2012r. poz. 1548), Rozporządzenia Ministra Polityki Społecznej z dnia 3 stycznia 2013r. w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o świadczenia rodzinne (Dz. U. z 2013 r. poz. 3), jak również Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 10 sierpnia 2012 roku w sprawie wysokości dochodu rodziny albo dochodu osoby uczącej się stanowiących podstawę ubiegania się o zasiłek rodzinny oraz wysokości świadczeń rodzinnych (Dz. U. z 2012, poz. 959) oraz art. 104, art. 130 § 4 i art. 163 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. kodeks postępowania administracyjnego (t. j. Dz.U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.)
taką miałam podstawę ja wydawałam decyzję przedtem.
i co tak mam teraz napisać a dzienniki ustaw zaktualizować ???
~becia pisze:To niech ta Pani prześle odwołanie do SKO, a oni poproszą o dokumenty tamten Ośrodek, a wtedy Ośrodek przyjdzie do Was z prośbą
becia ta sprawa juz wróciła z SKO zaskarżona decyzja uchylająca śp została utrzymana w mocy i teraz ja mam przyznać śp za okres od 16.06.2013 do 30.06.2013 ..... iście zaje.....ście
czy można w ogóle uchylić decyzję już wygaszoną ? nie wiem jaką podjąć decyzje teraz czy mogę na pewno przyznać śp za te 2 tygodnie i powoływać sie na przepisy które nie istnieją, tak by sugerowało SKO
czy można w ogóle uchylić decyzję już wygaszoną ?
większość interpretacji jest na nie
Więc jak chcesz się kopać to możesz próbować zaskarżyć taką decyzję przez prokuraturę do WSA i zawiesić postęowanie w tej sprawie.
Nie wiem czy bym się o to nie pokusił.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Elmer pisząc już skargę, zaczęłam sie zastanawiać, a może by jednak przyznać to ŚP za ten czerwiec 2013 r. na podstawie art. 13 ustawy zmieniającej św. rodz. z dnia 7.12.2012 r. Dz. U z 2012 r. poz 1548???
Czy źle myślę