niedlugo zaczynam pracę w ośrodku wsparcia dla osób niepelnosprawnych, mam pytanie - na jakich ustawach w tego typu instytucjach się pracuje ? proszę o pomoc
ustawa o rehabilitacji i zatrudnianiu osób niepełnosprawnych
przydać się może ustawa o rentach socjalnych
polecam zapoznanie się z funkcjonowaniem Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
Witam mam prosbe czy znajdzie sie ktos kto moglby opiekowac sie moim synem niepelnosprawnym z padaczka tylko 2 godz. dziennie ? prosze o pomoc jaknajszybciej! moj tel. 501057361. Mieszkam w ozorkowie i chodzi mi o wolentariusza.
Proszę was o pomoc mój mąż aktualnie jest na chorobowym i obecnie kontynułuje rehabilitację czy możemy starać się o jakoś pomoc finansową (BARDZO DŁUGI CZAS KURACJI PO TZW. ZERWANYCH WIĄZADŁACH KRZYŻOWYCH W KOLANIE)
Nie jestem lekarzem dlatego nie orientuję się jak długo będzie nie zdolmny do podjęcia zatrudnienia?? Ma to bardzo duże znaczenie, ponieważ można by postarać się o o orzeczenie stopnia niepełnosprawności i wówczas dla Ośroka Pomocy Społecznej jest sprawa łatwa. Wiemy na jak długi okres mąż będzie niezdolny podjąć zatrudnienie, jakiego rodzaju potrzebuje wsparcia ( w tym finansowego), co z rentą, czy też świadczeniem rechabilitacyjne. A więc nie tylko ZUS ale doradzam PCPR.