Witam serdecznie
Jaką macie Kochani podstawę w oświadczeniu? U mnie, chyba już nieaktualna.
Oświadczam, że przed przystąpieniem do pracy w ramach Zespołu Interdyscylinarnego przy przetwarzaniu danych osobowych zostałam/em zaznajomiona/ny z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych w tym z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016r. poz. 922 tekst jednolity) oraz rozporządzeniami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie.
Zapoznałam/em się i rozumiem zasady dotyczące ochrony danych osobowych opisane w:
• Polityce bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych i Instrukcji zarządzania systemem informatycznym w Ośrodku Pomocy Społecznej, w Lubaszu, a także innych dokumentach regulujących zasady przetwarzania danych osobowych oraz zobowiązuję się do ich przestrzegania.
Czy zamiast Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016r. poz. 922 tekst jednolity nie powinno być:
- art. 6 ust. 1 lit. c i e, oraz art. 9 ust. 2 lit. B. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. U. UE L 19 z dnia 04.05.2016r. str.1)