oszustwo, nękanie - Ośrodki Interwencji Kryzysowej

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 31 maja 2011, 20:50

Witam serdecznie pragnę opisac problem jaki zgotowali mi rodzice!!!!!!!! W 2008r moi rodzice zaproponowali mi inwestycje w dom który jest ich własnością. W wykonanej dobudowce w stanie surowym miałem wykonac pace wykończeniowe. W toku rozmow z rodzicami mieli oni przepisac na mnie 1/3 domu. Nieruchomośc jest tak podzielona że są w niej teraz trzy niezależne mieszkania, tzn rodzicow siostry z rodzina i moja. Ja załatwiłem wszystkie potrzebne dokumenty do wydzielenia odrębnych mieszkan i stworzenia trzech wpisow do ksiąg wieczystych. Zalezało mi na tym ponieważ uświadomiłem rodzicow, że musze na tą swoją częśc wziasc kredyt hipoteczny bo nie bede w stanie splacac kredytow krotkoterminowych zaciagnietych na ta inwestycje. W domu wykonalem instalacje co, elektryczna tynki sufity z ocieplenie dachy oraz prace wykonczeniowo estetyczne. Wszystko na wysoki standart. Na to zaciągnałem ok 100 tyś kredytu w rożnych bankach. Banki Skok kopernik, skok śląsk, skok stefczyka, ge money bank, euro bank. na wykonane prace przez firmy posiadam imienne faktury potwierdzające,że to ja wykonałem te prace. Do tego rodzina obiecała przepisac mi niezaleznądziałkę przy domu po to aby wnuk czyli moj syn miał się gdzie bawic. Mimo moich zabiegan o przepisanie i sformalizowanie tego rodzice odmowili przepisania 1/3 czesci domu i działki. Nie byłem w stanie płacic tak wysokich rat, banki mimo proby rozmow dalej ze mną pertraktowac. Po pierwszej egzekucji czyli zajęciu mojego wynagrodzenia poszła cała lawina. Ja w tym czasie załamałem się całkowicie psychicznie po probie samobojczej wylądowałem w szpitalu. Po czterech miesiącach dzieki wsparciu jedynie żony powrociłem do życia i ledwo wiąząc koniec z koncem jakos brniemy przez życie. Chcemy założyc z zoną sprawe rodzicą o odzyskanie pieniądzy ale nie mamy na prawnika jestesmy w tym domu ciągle przez nich nękani nie da się tu życ. Pragne sie z rodzina wyprowadzic z tego miejsca i zaczac w miare normalene zycie ale dopoki nie zejde z kosztow miesiecznych rozliczen nie mam szans. Rodzina cały czas czerpie radośc z naszej tragedii podkłada nam nogii jak tylko potrafii. Żona nie może wyjsc z dzieckiem na ogrod bo to nie jej nie może usiąsc na krzesle przed domem bo tam są puzle które nie my położyliśmy. Po tej całej inwestycji ojciec obiecał siostrze, że zostanie właścicielem tej nieruchomości tylko musi się nas pozbyc, do tego moja mama w okresie kiedy przebywałem w szpitalu zaproponowała mojej żonie polubowne opuszczenie domu i ubezwłasnowolnienie mojej osoby, ponieważ myślała, że kiedy trafiłem do psychiatryka z załamaniem nerwowym to jestem psychiczny a co za tym idzie jako osoba niezrownoważona psychicznie nie będzie mogła rościc swoich pretensji.
Proszę mi powiedziec jeżeli ktoś wcześniej powziąła taki zamiar aby doprowadzic inną osobę rodzinę do tragedii i takiej ruiny powinien podlegac wymiarowi sprawiedliwości ?
~olek

Napisano: 01 cze 2011, 1:49

Ciezko mnie co kolwiek panu podpowiedziec a niechce wprowadzic w blad prosze skontaktowac sie z prawnikiem lub zalozyc sprawe cywilna o splate naleznej panu sumy ma pan dokumenty napisac wniosek o przyznanie pelnomocnika z urzedu z powodu prosze uzasadnic.
~Madzia

Napisano: 01 cze 2011, 2:07

Olku nie licz,że Ci tu ktoś pomoże ponieważ tu są sami specjaliści od siedmiu boleści którzy wiedzę o problemach zwykłych obywateli czerpią z książek,a nie z życia.Jak masz trudną sytuację,załamanie nerwowe,komornika i małe dziecko to\" pomogą \"Ci ale ograniczyć prawa rodzicielskie i odebrać dziecko.Odnośnie kłopotów ze spłatą kredytów koniecznie skontaktuj się ze Społecznym Ruchem Poszkodowanych przez System Bankowy i Prawny.Głowa do góry.Pozdrawiam
~Ania

Napisano: 02 cze 2011, 16:46

Możesz liczyć na jakikolwiek grosze tylko wówczas gdy asz faktury na swoje nazwisko. w przeciwnym razie zrobiłeś piękny prezent rodzince.
~ba

Napisano: 15 mar 2012, 7:18

moze naiwnie zapytam ??????czy podkladanie mego podpisu imienie i nazwiskiem z jednego pisma na drugie pismo urzedowe do sadu bez mojej zgody ,zaznaczam ze niewiedzialam ze czyniac wglad do akt w sadzie dla nielet.cos takiego odkryje.poruszylam ten temat w sadzie skwitowano mnie krutko podpis podpisem i basta. rownoczesnie stwierdzilam ze tych raportow okresowych z osr.opiek. Dzielo Pomocy Dzieciom w Krakowie wplynelo wiecej i wszystkie z mym powielonym podpisem. czy to OSZUSTWO ???? i czy takie powielane mojepodpisy na nie moich pismach sa w sadzie wiarygodne ??? w jakim Panstwie my prosci Ludzie zyjemy ?????????????? nekanie!!!!za 4 miesiace bedzie 3 lata jak systematycznie az do bolu jestem z perfydnasatysfakcja nekana ,zgniatana do nicosci przes dyr.osr.op.Dzielo Pomocy Dzieciom. w Kr. sad nie stara sie nawet wyjasnic ,niedopuszcza mnie nawet do glosu????????niebierze nawet pod UWAGE wyjasnien precyzyjnych ADWOKATA DOWODOW autentycznych,nie wnika w zadne pisma kierowane do sadu, zrobilam VOTUM NIEUFNOSCI POSKIEGO SADU RODZ.dla NIELETNICH. poparte faktami przez Adwokata.majac ARGUMENTY nie moge zmienic SEDZIEGO jakby przyrosla do tronu sedziowskiego. juz nic nie rozumie ??????????????? jak zyc w taki Panstwie.
~sieglinde

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x